Nepáči sa mu trénerov vysoký plat. Lahm kritizuje zväz ešte pred Nagelsmannovou premiérou

Philipp Lahm.
Philipp Lahm. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. sep 2023 o 15:55

Philipp Lahm tvrdí, že Nemecký futbalový zväz (DFB) by mal znížiť výdavky na mzdu reprezentačného trénera.

BRATISLAVA. Julian Nagelsmann ešte neabsolvoval premiéru na lavičke nemeckej futbalovej reprezentácie a už sa musí potýkať s kritickými hlasmi.

Ako upozornil web sport.pl, kapitán majstrov sveta z roku 2014 Philipp Lahm v rozhovore pre Bild vyhlásil, že Nemecký futbalový zväz (DFB) dal 36-ročnému Nagelsmannovi príliš vysoký plat.

"Ročný plat reprezentačného trénera vo výške štyroch či šiestich miliónov je veľa. Túto funkciu treba vnímať ako poctu.

Nemecký zväz má momentálne finančné problémy a preto musí podľa mňa zabezpečiť, aby sa v budúcnosti reprezentačnému trénerovi výrazne znížil plat,“ poznamenal Lahm.

Nagelsmanna vymenovali do funkcie minulý týždeň. Na poste reprezentačného kouča "nationalelf" nahradil Hansa-Dietera Flicka.

Poverenie viesť národné mužstvo dostal do skončenia budúcoročných majstrovstiev Európy, ktoré sa uskutočnia práve v Nemecku.

Nagelsmann sa stal najmladším trénerom nemeckej reprezentácie futbalistov od roku 1926, keď sa ujal tejto pozície 34-ročný Otto Nerz.

Zaujímavosťou je, že Nagelsmann bol v minulosti nástupcom Flicka aj na klubovej úrovni v Bayerne Mníchov. S Bavormi získal desiaty majstrovský titul bez prerušenia, ale v marci ho odvolali z funkcie.

Nemecko bude už o deväť mesiacov hostiť európsky šampionát futbalistov. Nemci pritom na ostatných dvoch majstrovstvách sveta nepostúpili zo základnej skupiny a na predchádzajúcich ME vypadli v osemfinále.

Nemky zase nepostúpili zo skupiny na tohtoročných MS v Austrálii a na Novom Zélande.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nepáči sa mu trénerov vysoký plat. Lahm kritizuje zväz ešte pred Nagelsmannovou premiérou