Ponúkli bezgólový futbal. Peru ani Čile sa nepriblížili k Argentíne

Peru.
Peru. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|22. jún 2024 o 07:44

Čile sa najbližšie stretne v utorok v New Jersey s lídrom skupiny Argentínou.

Copa América 2024

Peru - Čile 0:0


ARLINGTON. Čile a Peru v piatok večer nevyužili šancu urobiť veľký krok k postupu do štvrťfinále Copa America, keď v úvodnom zápase skupiny A v texaskom Arlingtone remizovali 0:0.

Tímy, ktoré získali po dva tituly na Copa America, sa snažili pripojiť k Argentíne s tromi bodmi po víťazstve obhajcu titulu 2:0 nad Kanadou, ktorej nádeje na postup do kvalifikácie tiež posilnila remíza.

Patová situácia odzrkadľovala problémy Čile a Peru v kvalifikácii na CONMEBOL, kde sa im spoločne podarilo streliť len štyri góly v 12 zápasoch.

Najväčšiu príležitosť zápasu premárnil v 16. minúte Alexis Sanchez z Čile.

Bývalý útočník Interu Miláno a Arsenalu nevyužil skvelú príležitosť, keď dostal od Victora Davilu nízku prihrávku v šestnástke a jeho pokus preletel ponad brvno.

"Začali agresívne. Mal som dve šance a toto je Copa America a musíte ich využiť," povedal Sanchez.

"Boli sme nepresní v prihrávkach, pred príchodom sem sme odohrali len jeden zápas."

Čile ukázalo viac útočného talentu, ale nedokázalo zrealizovať rozhodujúcu finálnu prihrávku v prvom polčase poznačenom zraneniami, keď bol v 35. minúte vystriedaný peruánsky Luis Advincula a v polčase bol nahradený čilský stredopoliar Diego Valdes.

Peruánsky hráč Miguel Araujo v 43. minúte takmer prelomil nepriaznivý stav, keď donútil čílskeho brankára Claudia Brava k akrobatickému zákroku dobre mierenou hlavičkou po voľnom kope Sergia Pena.

Napriek tomu, že peruánsky útočník Gianluca Lapadula vytvoril najnebezpečnejšie momenty druhého polčasu, nedokázal vážne vyzvať Brava.

Jeho najsľubnejšia šanca prišla v 57. minúte, keď sa k nemu dostal odrazený lopta, ale jeho pošmyknutie vyústilo do slabej strely, ktorú Bravo ľahko zachránil.

V 79. minúte jeho volej z rohu Pena prinútil Brava k ďalšiemu zákroku a brankár stihol včas zachytiť odrazenú loptu, aby zabránil druhému pokusu.

"Myslím si, že sme odohrali skvelý zápas a s takýmto prístupom môžeme postúpiť v každom zápase," povedal Lapadula.

"Prvý polčas bol oveľa defenzívnejší a druhý oveľa útočnejší. Mal som dve čisté šance a takto musíme pracovať aj naďalej. Myslím si, že sme odohrali skvelý zápas a bude to náš štart."

Bravo svojím výkonom v bráne zavŕšil výnimočný večer pre bývalého brankára Barcelony a Manchestru City, ktorý sa vo veku 41 rokov, 2 mesiace a 16 dní stal najstarším hráčom Copa America v histórii.

Čile sa najbližšie stretne v utorok v New Jersey s lídrom skupiny Argentínou, zatiaľ čo Peru nastúpi v Kansas City proti Kanade.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ponúkli bezgólový futbal. Peru ani Čile sa nepriblížili k Argentíne