Dostal Guardiola svojich zverencov pod tlak? Máme len jednu možnosť, zvíťaziť, povedal

 Pep Guardiola
Pep Guardiola (Autor: TASR/AP)
SITA|13. máj 2024 o 17:11

Ak Manchester City nezíska v utorok všetky tri body, nebude mať vo vlastných rukách šancu na obhajobu titulu.

MANCHESTER. Tréner anglického futbalového klubu Manchester City zvýšil tlak na svojich zverencov pred utorkovou dohrávkou 34. kola Premier League na pôde Tottenhamu Hotspur.

Pep Guardiola totiž vyhlásil, že keď jeho tím nezíska v tomto súboji všetky tri body, nemôže pomýšľať na úspešnú obhajobu titulu.

"The Citizens" sú na druhej priečke tabuľky a na vedúci londýnsky Arsenal strácajú dva body. Klub z Etihad Stadium potom absolvuje ešte duel proti West Hamu United, "kanonieri" majú pred sebou už len domáce meranie síl proti FC Everton.

"Je to zrejmé. Máme len jednu možnosť, zvíťaziť. Je to jednoduché. Ak nezvíťazíme, nevyhráme Premier League," uviedol Guardiola pred súbojom proti "kohútom". Ak Manchester CIty v boji o titul uspeje, stane sa víťazom Premier League štvrtýkrát bez prerušenia.

Boj o anglický titul vyvrcholí až v záverečnom kole. Hráči City budú mať situáciu vo svojich rukách iba v prípade, ak v utorok získajú tri body.

V opačnom prípade budú musieť čakať na zaváhanie Arsenalu, ktorý sa na čelo tabuľky dostal počas víkendu triumfom nad Manchestrom United.

Manchester City prehral na pôde Tottenhamu v ostatných štyroch dueloch, v lige však ťahá šnúru bez prehry už od decembra a z ostatných siedmich zápasov vyťažil plný počet 21 bodov.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Dostal Guardiola svojich zverencov pod tlak? Máme len jednu možnosť, zvíťaziť, povedal