United prichádzajú. Konečne, United prichádzajú, teší sa tréner City Guardiola

Erik Ten Hag a Pep Guardiola.
Erik Ten Hag a Pep Guardiola. (Autor: SITA/AP)
SITA|29. okt 2022 o 16:40

Erik ten Hag už ukazuje svoj rukopis, hovorí konkurent z tímu mestského rivala.

MANCHESTER. Podľa španielskeho trénera Pepa Guardiolu z anglického futbalového klubu klubu Manchester City je konkurenčný tím Manchester United "konečne" pripravený bojovať o čelo tabuľky Premier League pod taktovkou kouča Erika ten Haga.

Vyhlásenie Španiela prišlo necelý mesiac po tom, ako jeho zverenci zdolali mestského rivala v ligovom súboji 6:3. Teraz však už Holanďan má dostatočný vplyv na svoj klub.

"Mám pocit, že United prichádzajú. Konečne, United prichádzajú. Videl som ich pohárový duel proti Šerifu a aj prvý polčas zápasu proti Chelsea. Pomyslel som si, že sa mi páči, to čo z ich strany vidím," poznamenal Guardiola.

Manchester United čaká na domáci ligový titul od roku 2013, teda od odchodu legendárneho Alexa Ferguson do trénerského dôchodku.

Odvtedy museli "Red Devils" sledovať dominanciu FC Liverpool či Manchestru City, pričom Guardiola priviedol "The Citizens" k štyrom titulom v ostatných piatich ročníkoch.

V klube z Old Traffordu veria, že Erik ten Hag, ktorý do organizácie prišiel z Ajaxu Amsterdam, naštartoval novú a úspešnú éru.

V tabuľke Premier League aktuálne United figurujú na šiestej priečke a strácajú šesť bodov na lídra hodnotenia a obhajcu titulu - Manchester City.

Zverenci Ten Haga síce v tejto sezóne vysoko podľahli hráčom City, no zvíťazili nad inými rivalmi v boji o popredné priečky - FC Liverpool, FC Arsenal aj Tottenhamom Hotspur. A nedávno tiež remizovali s FC Chelsea.

Guardiola okrem pochvalných slov na adresu mestského rivala vyzdvihol aj rýchly výsledkový progres Newcastlu United, ktorému pod vedením kouča Eddieho Howa patrí 4. pozícia v ligovej tabuľke. "Aj Newcastle je tu.

Videl som ich hrať proti Tottenhamu, bol to fyzický boj z oboch strán. Newcastle je tiež ašpirantom na prvú štvorku. Veštci dobre vieme, aký dobrý tréner je Eddie. V klube majú nových hráčov. A hrajú odvážne," myslí si Guardiola.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»United prichádzajú. Konečne, United prichádzajú, teší sa tréner City Guardiola