Pelé je stále na JIS. Každý deň sa cítim trochu lepšie, napísal

Legendárny brazílsky futbalista Pelé.
Legendárny brazílsky futbalista Pelé. (Autor: SITA/AP)
TASR|11. sep 2021 o 07:35

Jeho životné funkcie sú v norme.

SAO PAULO. Bývalý brazílsky futbalista Pelé zostal na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) dlhšie, ako sa plánovalo.

Minulý týždeň podstúpil operáciu, pri ktorej mu odstránili nádor z hrubého čreva a v utorok ho mali premiestniť na bežnú izbu. Napriek tomu, že ešte v piatok bol na JIS. Podľa lekárov však prebieha jeho zotavovanie v uspokojivom tempe.

"Je pri vedomí, komunikuje a jeho životné funkcie sú v norme," citovala agentúra AP stanovisko nemocnice. Aj samotný 80-ročný Pelé uistil fanúšikov, že sa jeho stav zlepšuje: "Každý deň sa cítim trochu lepšie," napísal na instagrame.

Trojnásobný majster sveta (1958, 1962, 1970) prišiel do nemocnice minulý týždeň na štandardnú kontrolu, pri ktorej mu objavili nádor. Nemocnica v stanovisku informovala, že vzorky putovali na rozbor, výsledky však nezverejnila.

Pelé mal v ostatných desiatich rokoch viacero problémov so zdravím. Po operácii náhrady bedrového kĺbu v roku 2012 musel istý čas používať invalidný vozík a chodítka, neskôr absolvoval aj operačné zákroky na obličkách a prostate.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Pelé je stále na JIS. Každý deň sa cítim trochu lepšie, napísal