Pogba je z návratu nadšený: Som múdrejší, silnejší a chcem reprezentovať

Paul Pogba.
Paul Pogba. (Autor: REUTERS)
REUTERS|17. okt 2024 o 09:57

Francúzsky futbalista bol suspendovaný za doping, no jeho trest mu súd skrátil.

BRATISLAVA. Stredopoliar Juventusu Paul Pogba je nadšený, že sa môže vrátiť k futbalu po tom, čo mu bol jeho zákaz za doping skrátený zo štyroch rokov na 18 mesiacov.

Vyjadril tiež túžbu hrať na majstrovstvách sveta 2026 za Francúzsko.

Športový arbitrážny súd skrátil 31-ročnému Pogbovi zákaz tento mesiac po tom, čo ho v septembri 2023 dočasne suspendovala Národná antidopingová agentúra Talianska (NADO Italia) kvôli pozitívnemu testu na zakázanú látku DHEA, ktorá zvyšuje hladinu testosterónu.

Pogba, ktorý sa odvolal na Športový arbitrážny súd a tvrdil, že prijatie DHEA nebolo úmyselné, bude môcť opäť hrať za Juventus od marca.

Vyhlásil, že je silnejší, múdrejší a dokonca ochotný vzdať sa časti platu.

"Som pripravený vrátiť sa do normálu v roku 2025. Mám len jedno želanie - hrať futbal.

Realita je taká, že som hráč Juventusu a pripravujem sa hrať za Juventus," povedal Pogba pre taliansky denník Gazzetta dello Sport v stredu.

"Nemusím hovoriť ja, ale nech za mňa hovoria výkony. Som pripravený vzdať sa aj peňazí, aby som mohol opäť hrať za Juventus. Chcem sa vrátiť," dodal hráč, ktorý má s Juventusom zmluvu do júna 2026.

Pogba, ktorý za Juventus naposledy hral pred viac ako rokom pri víťazstve 2:0 nad Empoli, uviedol, že jeho suspendácia bola najťažším momentom jeho kariéry.

"Bolo to veľmi náročné obdobie a najviac ma zranilo tráviť každý deň mimo štadiónu a tréningového centra Continassa, keď som brával svoje deti do školy bez možnosti ísť dovnútra trénovať alebo hrať za Juventus.

"Mnohí bývalí aj súčasní spoluhráči ma neustále podporovali. Juan Cuadrado mi volal každý druhý deň a vždy ma rozosmial. Dybala mi posielal veľa správ. A potom Vlahovic, McKennie, Weah, Kean... Nečakal som toľko podpory."

Pogba dodal, že okrem toho, že sa chce vrátiť do najlepšej formy, chce sa tiež vrátiť do tímu Didiera Deschampsa v rámci prípravy na majstrovstvá sveta 2026 v USA, Mexiku a Kanade.

"Sen o majstrovstvách sveta je stále prítomný, ale Deschamps nikomu dvere neotvoril. Je na mne, aby som si ich otvoril. Povedal mi, aby som pracoval," uviedol stredopoliar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Pogba je z návratu nadšený: Som múdrejší, silnejší a chcem reprezentovať