Zo Žiliny ide na Britské ostrovy. Slovenský talent bol pre nich prvou voľbou

Patrik Myslovič s dresom Aberdeen FC.
Patrik Myslovič s dresom Aberdeen FC. (Autor: facebook/Aberdeen Football Club)
Michal Šášky|6. jan 2023 o 20:30

Patrik Myslovič odchádza do škótskeho Aberdeenu.

ŽILINA. Slovenský mládežnícky reprezentant Patrik Myslovič odchádza do zahraničia. Stredopoliar MŠK Žilina bude minimálne polroka skúšať šťastie na Britských ostrovoch.

Dvadsaťjedenročný futbalista bude do konca aktuálneho ročníka pôsobiť v škótskom Aberdeene. Súčasťou dohody je aj opcia na trvalý prestup.

Myslovič len v novembri predlžoval kontrakt so žilinským klubom, bol však otvorený novej výzve. Tá prišla zo štvrtého tímu škótskej Premier League.

"Škóti sledovali Patrika už dlhšie. Bola to ich prvá voľba, preto sa to všetko udialo pomerne rýchlo," povedal pre klubový web športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Aberdeen na jeho pozícii prišiel o hráča, ktorý bol rovnako na hosťovaní. Priestor by preto mal dostať a bude záležať len na ňom, či a ako sa presadí. Futbalové kvality na to má, počas polročného hosťovania to môže dokázať," dodal Belaník.

Myslovič napriek mladému veku odohral za seniorský tím Žiliny až štyri sezóny, nastúpil do 94 zápasov a nazbieral bilanciu 13 gólov a 8 asistencií.

V aktuálnom ročníku patril medzi opory tímu, ktorý zimuje na šiestom mieste. Na jeseň odohral 1587 minút, strelil štyri góly a na tri prihral. Bol najvyťažovanejším hráčom kádra.

V Škótsku ho čaká rozbehnutá súťaž, kluby už odohrali aj prvé zápasy po majstrovstvách sveta v Katare. Aberdeen čaká v sobotu ligový duel proti St. Johnstone, o týždeň hrá proti Ragners či Hearts of Midlothian.

"Beriem to ako veľkú príležitosť a verím, že som pripravený na túto výzvu," povedal Myslovič, ktorý už naplno zarezáva v Škótsku. "Na jednu stranu sa po toľkých rokoch odchádza ťažko, na druhú stranu sa teším na prvú zahraničnú skúsenosť," dodáva žilinská sedmička.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zo Žiliny ide na Britské ostrovy. Slovenský talent bol pre nich prvou voľbou