Má na to gény a v 28 rokoch sa dočkal. Je jasnou jednotkou, oživil šance ViOn-u

Brankár Zlatých Moraviec Patrik Lukáč (vľavo).
Brankár Zlatých Moraviec Patrik Lukáč (vľavo). (Autor: TASR)
Daniel Dedina|28. apr 2023 o 18:45

V jednej štatistike kraľuje celej Fortuna lige.

ZLATÉ MORAVCE. Bol to extrémne dôležitý zápas. Klasický šesťbodový. Ak by ho Zlaté Moravce nezvládli, zrejme by ich to už definitívne pripútalo na barážovú priečku.

V prípade prehry na ihrisku Skalice by sa im súper vzdialil už na sedem bodov. Na Trenčín by strácali päť.

Čierny scenár z pohľadu ViOn-u sa ale nekonal. Zásluhou gólu striedajúceho Nigérijčana Ikugara v záverečnej desaťminútovke zvíťazili Zlaté Moravce minulý týždeň na Záhorí 1:0 a súperovi sa priblížili na rozdiel jediného bodu.

Ich šance na priamu záchranu vo Fortuna lige razom ožili.

Proti Skalici mu to ide

„Veľmi nám to pomohlo. Najmä psychicky. Ak by sme v Skalici neuspeli, tak asi ideme do baráže. Bodovo by to už pre nás bolo dosť vzdialené. Nálada je určite lepšia, ale nič to nebude znamenať, ak to nepotvrdíme v ďalších zápasoch,“ uvedomuje si brankár FC ViOn Zlaté Moravce Patrik Lukáč.

Práve on bol počas uplynulého víkendu dôležitou postavou svojho tímu. Viacerými výbornými zákrokmi mu dal šancu na úspech, ktorý napokon aj prišiel.

To, či šlo o jeho najlepší výkon v sezóne, si odhadnúť netrúfol.

„Aj v domácom zápase so Skalicou, ktorý sme remizovali 0:0, som mal nejaké zákroky. Nechcem to nejako preceňovať, ale proti tomuto súperovi sa mi darí. V posledných troch ligových zápasoch sme získali sedem bodov a ani raz mi skalickí hráči nedali gól,“ skonštatoval Lukáč.

Osobné záujmy však podľa neho nie sú dôležité.

„Som rád, že som pomohol mužstvu, jednu šancu sme premenili a získali tri body. Vďaka patrí všetkým. Nie je to o tom, že ja som spravil zápas. Celé mužstvo, čo sa týka defenzívy, pracovalo výborne,“ zdôraznil.

Stotožňuje sa s tvrdením Galáda

Do konca fortunaligového ročníka zostávajú posledné štyri kolá. Zlaté Moravce čaká najbližšie – v sobotu o 18.00 hod. - domáci duel proti Ružomberku.

Liptáci sú suverénom nadstavby o záchranu, v jej doterajšom priebehu ešte ani raz neprehrali. Oba tímy delí od seba 17 bodov.

„Nikto nechce hrať baráž a v nasledujúcich štyroch kolách sa bude snažiť urobiť maximum pre to, aby sa jej vyhol. Platí to pre Trenčín, Skalicu aj pre nás. Verím, že budeme prvým mužstvom, ktoré zdolá Ružomberok v nadstavbe,“ hovorí brankár Zlatých Moraviec.

Jeho tím sa následne predstaví ešte v Poprade proti Liptovskému Mikulášu, privíta Trenčín a ročník uzavrie v Michalovciach.

Tréner ViOn-u Ivan Galád sa už pred časom nechal počuť, že Zlaté Moravce si ligovú príslušnosť udržia. „Ak to bude potrebné cez baráž, tak ju zachránime v baráži,“ tvrdil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Má na to gény a v 28 rokoch sa dočkal. Je jasnou jednotkou, oživil šance ViOn-u