Česko
Česko
EURO 2024
26.06.2024, Skupina F
1 - 2
0:0
Turecko
Turecko

Celé Česko sa na neho spolieha. Hašek prehovoril o zdravotnom stave Schicka

Český futbalista Patrik Schick odstúpil pre zranenie zo zápasu proti Gruzínsku na EURO 2024.
Český futbalista Patrik Schick odstúpil pre zranenie zo zápasu proti Gruzínsku na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|25. jún 2024 o 17:32

Česi nastúpia v stredu v dôležitom zápase proti Turecku.

LIPSKO. Česko sa možno bude musieť v stredajšom rozhodujúcom zápase skupiny F na EURO 2024 proti Turecku zaobísť bez kľúčového útočníka Patrika Schicka, povedal v predvečer zápasu tréner Ivan Hašek.

Dvadsaťosemročný Schick, ktorý bol najlepším strelcom EURO 2020, odstúpil z posledného zápasu proti Gruzínsku v sobotu v Hamburgu so zranením lýtka a odvtedy netrénoval.

"Patrik bol posledné dva dni s fyzioterapeutmi a lekármi. Nebol na tréningu. Jeho stav sa zlepšuje, ale uvidíme zajtra," povedal Hašek na tlačovej konferencii.

"Schick je kľúčový hráč, jeden z najlepších strelcov v Európe. Ak však nebude môcť hrať, musíme ho nahradiť. A máme hráčov, ktorí sú schopní ho nahradiť, sú pripravení a tvrdo na sebe pracujú, dodal Hašek.

Schickova absencia by bola vážnou ranou pre české nádeje na postup medzi posledných 16 tímov. Prehrali s Portugalskom a mali šťastie, že sa vyhli prehre s Gruzínskom a získali bod.

To znamená, že Česi musia v stredu vyhrať, aby mali šancu postúpiť, a Hašek povedal, že chcú hrať za tých členov tímu, ktorí sa na turnaji ešte neobjavili.

"V tíme je pozitívna energia. Niektorí hráči ešte nehrali, nedostali toľko príležitostí a chceme pre nich vyhrať, hlavne preto, aby im zostala šanca dostať sa na ihrisko a hrať tu," povedal.

"Svojmu tímu naozaj veľmi dôverujem, hrajú ako jeden muž a myslím si, že to ukážeme aj na ihrisku."

Proti Turecku, ktoré by postúpilo aj s remízou, to však nebude mať ľahké.

"Postúpiť zo skupiny je úspech, nepostúpiť je neúspech," povedal Hašek. "Prišli sme sem s cieľom dostať sa zo skupiny a postúpiť do vyraďovacej fázy. Ak nepostúpime, bude to samozrejme neúspech."

Tabuľka skupiny F na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Celé Česko sa na neho spolieha. Hašek prehovoril o zdravotnom stave Schicka