PSG
PSG
Liga majstrov
22.10.2024, Ligová fáza, 3. kolo
1 - 1
0:1
PSV
PSV

Majú veľa šancí, no strieľajú málo gólov. Parížania musia začať pracovať aj v hlavách

Futbalisti PSG
Futbalisti PSG (Autor: TASR/AP)
REUTERS|23. okt 2024 o 13:24

Enrique je s prejavom tímu napriek slabej efektivite spokojný.

PARÍŽ. Paríž Saint-Germain strelil v troch zápasoch Ligy majstrov iba dva góly, pričom jeden z nich bol vlastný gól súpera, ktorý im zabezpečil víťazstvo 1:0 nad Gironou v prvom kole.

V utorňajšej základnej zostave proti PSV Eindhoven nemal PSG ani jedného hráča, ktorý by počas kariéry strelil viac než 15 gólov za sezónu. Nakoniec im remízu 1:1 zabezpečil vyrovnávajúcim gólom obranca Achraf Hakimi.

PSG sa stále nepodarilo nájsť vhodnú náhradu za Kyliana Mbappého, a tak majú aktuálne len štyri body, pričom ich čaká náročný program.

Minulú sezónu dal Mbappé za PSG 44 gólov vo všetkých súťažiach a jeho odchod do Realu Madrid zanechal v PSG veľkú dieru.

„Náš hlavný problém bola efektivita, pretože sme mali veľa šancí," povedal kapitán Marquinhos.

„Vytvorili sme si veľa príležitostí na začiatku, ale nepremenili sme ich, zatiaľ čo oni boli efektívnejší, otvorili skóre a to zmenilo priebeh zápasu."

Ousmane Dembélé trafil brvno, Bradley Barcola miestami hrozil pred bránkou súpera a Lee Kang-in mal veľkú šancu, no žiadny z nich sa nedokázal priblížiť Mbappému a jeho prirodzenému talentu na strielanie gólov.

Marco Asensio a Randal Kolo Muani, potom čo nastúpili, nemali na zápas o nič väčší vplyv.

„Patríme medzi tímy, ktoré si vytvárajú najviac šancí. Tím hrá podľa mojich predstáv," povedal tréner Luis Enrique.

„Ak sa pozriete na štatistiky, strelili sme veľa gólov," dodal Marquinhos, odvolávajúc sa na ich 25 gólov v úvodných ôsmich zápasoch Ligue 1.

V Lige majstrov sú však oveľa menej presvedčiví a v nasledujúcich štyroch zápasoch ich čakajú súperi - Atletico Madrid, Bayern Mníchov a Manchester City.

„Náš herný štýl sa zmenil," argumentoval Marquinhos bez bližšieho vysvetlenia.

„Musíme byť pred bránou pokojnejší. Sú to veci, na ktorých musíme pracovať na tréningu, ale aj v hlavách."

Nachádzate sa tu:
Liga majstrov»Liga majstrov 2024/2025»Majú veľa šancí, no strieľajú málo gólov. Parížania musia začať pracovať aj v hlavách