Hráča Serie A napadli nožom. Prepustili ho z nemocnice, vráti sa až začiatkom roka

Pablo Marí.
Pablo Marí. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. okt 2022 o 14:50

Marí by mal byť späť o dva až tri mesiace.

MILÁNO. Španielskeho futbalového obrancu Pabla Marího už v talianskom Miláne prepustili z nemocnice, v ktorej podstúpil operáciu po štvrtkovom útoku muža ozbrojeného nožom.

Dvadsaťdeväťročný kmeňový hráč londýnskeho Arsenalu, ktorý aktuálne hosťuje v tíme AC Monza, utrpel zranenie chrbta a poranenú mal aj oblasť úst.

Mimo hry by mal byť približne dva až tri mesiace.

Pri spomenutom útoku prišiel o život predavač, polícia v súvislosti s incidentom zatkla 46-ročného muža.

Klub žiadal o presun zápasu

Klub AC Monza v pondelok čaká ligový zápas proti súperovi z Bologne a futbalisti domáceho kolektívu na znak podpory spoluhráča budú mať na rukávoch špeciálnu pásku s nápisom "Vráť sa skoro, Pablo!".

Pred uvedeným duelom tiež aktéri venujú minútu ticha zosnulému predavačovi Luisovi Fernandovi Ruggierimu. Klub z Monzy najprv žiadal o odklad stretnutia, no vedenie Serie A to nepovolilo.

"Posledné dni boli veľmi emotívne. Keď sme sa dopočuli o tom, čo sa stalo Pablovi, každého z nás to šokovalo. Keď sme však zistili, že je mimo ohrozenia, s úľavou sme si vydýchli," priznal tréner Raffaele Palladino z AC Monza.

"Bol to strašný týždeň, ale aj nádherný, pretože je zázrak, že Pablovi sa nestalo nič vážne. Uvedomili sme si, že to mohlo byť omnoho horšie. Aj preto sme neskôr už chceli hrať a na ihrisku necháme všetko, špeciálne pre Pabla," doplnil.

Futbalista zachraňoval situáciu

Stopér Marí za Monzu nastúpil zatiaľ na osem tohtosezónnych stretnutí Serie A a pripísal si v nich jeden presný zásah.

V Taliansku hral aj v druhej polovici minulého ročníka, vtedy hosťoval z londýnskeho Arsenalu v Udinese.

Španielsky futbalista sám seba nazval šťastlivcom, v tom čase sa nachádzal v obchode s manželkou a ich spoločným potomkom.

Incident sa udial v jednom z nákupných centier na predmestí Milána, podľa agentúry AP blízko arény, ktorá by mala hostiť súťaže v krasokorčuľovaní a rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe počas ZOH 2026.

Útočník schmatol nôž z police supermarketu a spolu šiestim ľuďom spôsobil bodné zranenia, spomenutý predavač útok neprežil.

Motív útoku zatiaľ nie je známy, no polícia informovala, že útočník javil známky mentálnej nestability.

Na jeho odzbrojení sa mal podieľať aj niekdajší futbalista Massimo Tarantino, ktorý v minulosti hral za Neapol či Bolognu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Hráča Serie A napadli nožom. Prepustili ho z nemocnice, vráti sa až začiatkom roka