Pripravujú sa na odchod Mbappého? PSG chce získať krídelníka Barcelony

Ousmane Dembélé v drese FC Barcelona.
Ousmane Dembélé v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. júl 2023 o 14:27

Hráč už vraj súhlasil s prestupom.

BRATISLAVA. Francúzsky futbalista Ousmane Dembélé sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude sťahovať do Paríža, kde by mal čoskoro podpísať kontrakt do roku 2028 s klubom Paríž St. Germain.

Ako referuje web španielskeho denníka Marca, odchod 26-ročného krídelníka zo španielskeho klubu FC Barcelona by mohol byť definitívny ešte v priebehu pondelka.

Parížania tlačia na spečatenie prestupu

"Blaugranas" sa pred niekoľkými dňami údajne pokúsili získať Kyliana Mbappého, pričom vzhľadom na nelichotivú ekonomickú situáciu chceli do operácie zahrnúť Dembélého a Gaviho.

Katalánsky klub nakoniec vypadol z hry o Mbappého, no predstaviteľom PSG sa zapáčila možnosť získať Dembélého. Hráč už údajne súhlasil s prestupom do Parku princov.

Parížania tlačia na spečatenie prestupu ešte v pondelok, pretože Dembélé má výstupnú klauzulu v hodnote 50 miliónov eur iba do 31. júla a v utorok bude jej výška už dvojnásobná, teda 100 miliónov eur.

Polovicu sumy by mal dostať hráč a jeho rodina. Tak, či onak, 50 ani 100 miliónov eur nie je cifra, ktorú by si Parížania nemohli dovoliť.

Real plánuje uzavrieť prestup Mbappého

Čoraz pravdepodobnejší transfer Dembélého do Paríža naznačuje, že futbalový svet by sa čoskoro mohol dočkať odchodu Kyliana Mbappého z PSG.

Francúzsky novinár Julien Laurens z televízií ESPN a RMC Sport vyhlásil, že je nemožné, aby Mbappé v sezóne 2023/2024 nehral na madridskom Bernabéu.

Iný novinár Rodrigo Fáez zasa tvrdí, že Real Madrid plánuje prestup Mbappého uzavrieť tento týždeň a na budúci týždeň ho chce predstaviť ako novú posilu "bieleho baletu".

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Pripravujú sa na odchod Mbappého? PSG chce získať krídelníka Barcelony