Otec hviezdy Tottenham dostal pokutu za porušenie zákona o ochrane detí

Son Heung-min (v strede) v zápase Premier League Leicester City - Tottenham Hotspur.
Son Heung-min (v strede) v zápase Premier League Leicester City - Tottenham Hotspur. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. okt 2024 o 19:34

Son Woong-jung je riaditeľom akadémie, ktorú otvorili v roku 2021 a väčšinu z 15 miliónov dolárov potrebných na jej financovanie zaistil práve Son Heung-min z londýnskeho klubu.

SOUL. Otec juhokórejského futbalového reprezentanta Son Heung-mina dostal vo vlasti pokutu 3 miliónov wonov, čo je v prepočte približne 2000 eur, za porušenie zákona o ochrane detí v jeho futbalovej akadémii.

Son Woong-jung je riaditeľom akadémie v meste Čchunčchon, ktorú otvorili v roku 2021 a väčšinu z 15 miliónov dolárov potrebných na jej financovanie zaistil práve futbalista anglického Tottenhamu Hotspur.

Podľa miestneho prokurátorského úradu dostali uvedenú pokutu hneď dvaja tréneri akadémie za totožné porušenie zákona.

Rodičia jedno z mladých futbalistov informovali, že ich syna zasiahol jeden z nich rohovou zástavkou a tiež ho vystavil verbálnym útokom.

Son Woong-jung, syn futbalistu Son Heung-mina.
Son Woong-jung, syn futbalistu Son Heung-mina. (Autor: TASR/NEWSIS via AP)

Son Woong-jung poprel akékoľvek pochybenie, avšak ponúkol ospravedlnenie a prisľúbil prehodnotenie svojich tréningových metód.

Son Heung-min je útočníkom anglického Tottenhamu už od roku 2015 a je hviezdou juhokórejskej futbalovej reprezentácie. Odohral za ňu už 129 duelov a pripísal si 49 presných zásahov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Otec hviezdy Tottenham dostal pokutu za porušenie zákona o ochrane detí