Očakávaný debut posily sa blíži. Dani Olmo už môže nastúpiť za Barcelonu

Dani Olmo sa teší po strelenom góle v zápase Španielsko - Francúzsko v semifinále EURO 2024.
Dani Olmo sa teší po strelenom góle v zápase Španielsko - Francúzsko v semifinále EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. aug 2024 o 14:14

Katalánsky dres si môže obliecť už dnes.

BARCELONA. Vedeniu FC Barcelona sa v utorok podarilo zaregistrovať do La Ligy novú posilu Daniho Olma.

Podľa agentúry AFP sa očakáva, že španielsky futbalista nastúpi po prvý raz za nový klub proti Rayo Vallecano.

Dvadsaťšesťročný stredopoliar vynechal prvé dva zápasy klubu v La Lige po príchode z RB Lipsko, keďže katalánsky gigant sa snažil splniť prísne finančné pravidlá španielskej najvyššej súťaže pre registrácie hráčov.

Po návrate Ilkaya Gündogana do Manchestru City a zapožičaní Clementa Lengleta do Atletica Madrid však Barcelona mohla do svojho kádra zaradiť Olma na súboj proti Vallecanu, ktorý je na programe v utorok o 21.30.

Olmo bol súčasťou reprezentácie Španielska v lete, keď tím triumfoval na ME v Nemecku. Potom prestúpil do Barcelony za 60 miliónov eur.

Kataláncom bude chýbať Eric Garcia, ktorý utrpel zranenie šľachy v päte. Zatiaľ nie je jasné, ako dlho bude rehabilitovať.

Dvadsaťtriročný obranca naposledy odohral niekoľko minút v sobotnom ligovom zápase proti Athleticu Bilbao, v ktorom Katalánci zvíťazili vďaka gólom Lamineho Yamala a Roberta Lewandowského.

"Hráč prvého tímu Eric Garcia má zápal šľachy na pravej päte. Na základe vývoja zdravotného stavu určíme jeho návrat do tréningového procesu," citovala z vyhlásenia klubu agentúra DPA.

Garcia prišiel do Barcelony z Manchestru City v roku 2021 a od svojho príchodu pomohol získať tímu majstrovské tituly v La Lige a španielskom Superpohári. Vo svojej zbierke má aj olympijské zlato z Paríža. Vo finále mužského turnaja Španieli zdolali hostiteľské Francúzsko 5:3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Očakávaný debut posily sa blíži. Dani Olmo už môže nastúpiť za Barcelonu