Veľkokluby slintajú, je zlatá baňa. DAC žiadal málo, Taliani chceli minúť veľké milióny

Nikola Krstovič v drese Lecce.
Nikola Krstovič v drese Lecce. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|27. sep 2023 o 07:25

Nikola Krstovič je v Taliansku žiadaný, klub chce za neho desiatky miliónov.

LECCE, BRATISLAVA. „Hrá ako šampión. Je pôsobivý,” nešetria chválou talianski novinári. Ex-futbalista Dunajskej Stredy Nikola Krstovič uchvátil krajinu Apeninského polostrova.

Jeho Lecce je aj po prvej prehre sezóny, ktorá prišla s Juventusom v šiestom kole Serie A, zatiaľ na skvelom štvrtom mieste. Pre “Giallorossi” to bol historicky najlepší štart do sezóny. 

Vedenie klubu zostavilo najmladší tím v najvyššej talianskej súťaži, a to sa im podarilo v lete na prestupoch ešte profitovať. Záujem o futbal v meste rastie, pokorili rekord. Predali až 20-tisíc permanentiek.

Pantaleo Corvino, generálny riaditeľ Lecce, je v Taliansku známa persóna. Je to človek, ktorý má čuch na talenty. Krstovič má byť ďalší z jeho fascinujúcich objavov.

Priznal, že útočníka sledoval vo farbách Dunajskej Stredy mesiace, mal napozerané hodiny jeho videí. O pomoc pri rozhodovaní požiadal aj jeden zo svojich dávnych úlovkov, Mirka Vučiniča. Ten je jedným z jeho najväčších podpisov.

Útočník Nikola Krstovič v drese Čiernej Hory.
Útočník Nikola Krstovič v drese Čiernej Hory. (Autor: Wojtek Basta/Twitter)

Mali pripravené veľké milióny, stačili drobné

„Povedal som Vučiničovi, že naňho plánujem minúť desať až dvanásť miliónov eur,” priznal pre The Athletic Corvino. „On mi odpovedal: “Choď si po neho“. Pravdou ale je, že som nakoniec zaplatil len 3,8 milióna eur,” prezradil.

Síce už má Vučinič po kariére, schopnosti odhadnúť kvality hráča sú v ňom stále. Krstoviča navyše poznal z národného mužstva Čiernej Hory.

„Povedal som Corvinovi, aby ho kúpil, aj keby od neho žiadali 10 miliónov. Vedel som, že Nikola by si s jeho vlastnosťami v Serii A počínal dobre,” priznal v rozhovore pre La Gazzetta dello Sport bývalý futbalista Lecce, AS Rímu či Juventusu.

„Vplyv Krstoviča ma neprekvapuje. Je to pracant, skromný a hladný chlapík. Pripomína mi (Alena) Bokšiča, ktorý bol fyzicky silný, rýchly a dominantný vo vzduchu. Navyše je inteligentný, zapája sa do obrannej fázy a pomáha svojim spoluhráčom,” opísal Vučinič kvality černohorského útočníka.

„Riaditeľ je skvelý v hľadaní talentov, ale predovšetkým v tom, aby na trávniku vyzerali dobre. Má za sebou výborný štart, za čo som ho pochválil. Vysvetlil som mu však, že bude musieť stále makať,” dodal.

Vyzdvihol ho hviezdny krajan

Corvino okrem Vučiniča v minulosti objavil aj Stevana Jovetiča. V tých časoch bol však súčasťou vedenia klubu vo Fiorentine.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Veľkokluby slintajú, je zlatá baňa. DAC žiadal málo, Taliani chceli minúť veľké milióny