Dvadsiaty prestup na trase Salzburg - Lipsko. Rakúsky talent podpísal dlhodobú zmluvu

Hráči RB Lipsko.
Hráči RB Lipsko. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. feb 2023 o 14:45

Nicolas Seiwald je rakúsky talent.

LIPSKO. Nemecký futbalový klub RB Lipsko získal v nedeľu celkovo 20. hráča zo sesterského rakúskeho klubu Red Bull Salzburg od svojho vzniku v roku 2009.

Najnovšia akvizícia účastníka nemeckej Bundesligy je 21-ročný rakúsky stredopoliar a odchovanec tímu zo Salzburgu Nicolas Seiwald.

S Lipskom podpísal zmluvu na päť rokov a pripojí sa k nemu pred začiatkom sezóny 2023/2024.


"Nici je tvrdý medzišestnástkový hráč, ktorý často chodí do súbojov a v ostatných rokoch sa ohromne zlepšil. Aj keď má iba 21 rokov, má na konte už veľa skúseností so seniorským futbalom. Svoje kvality ukázal aj na tej najvyššej úrovni v Lige majstrov," povedal o 10-násobnom reprezentantovi Rakúska športový riaditeľ RB Lipsko Max Eberl.

Nicolas Seiwald odohral v drese A-tímu Salzburgu doposiaľ 95 súťažných zápasov, vrátane šestnástich v Lige majstrov.

V aktuálnej sezóne si pripísal gól a asistenciu v 18 dueloch rakúskej najvyššej súťaže, raz skóroval aj v šiestich dueloch Ligy majstrov a nastúpil aj do dvoch stretnutí Európskej ligy. Štyrikrát si zahral v Rakúskom pohári.

S Red Bullom Salzburg doposiaľ získal dva ligové tituly a dvakrát triumfoval v domácom pohári.

Klub RB Lipsko okrem podpisu Seiwalda potvrdil, že slovinský útočník Benjamin Šeško sa k nemu tiež pripojí zo Salzburgu pred začiatkom budúcej sezóny.

V rámci viac ako desaťročnej spolupráce medzi sesterskými klubmi prestúpili do Lipska okrem iných aj stredopoliari Konrad Laimer z Rakúska, Naby Keita z africkej Guiney a Amadou Haidara z afrického Mali, francúzsky obranca Dayot Upamecano či maďarský brankár Péter Gulácsi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Dvadsiaty prestup na trase Salzburg - Lipsko. Rakúsky talent podpísal dlhodobú zmluvu