Bayern s neobľúbeným súperom opäť prehral, nastúpil aj Bénes

Nespokojný útočník Bayernu Mníchov Robert Lewandowski.
Nespokojný útočník Bayernu Mníchov Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. jan 2022 o 22:25 (aktualizované 8. jan 2022 o 09:09)

Hostia otočili zápas v priebehu štyroch minút.

Bundesliga - 18. kolo

Bayern Mníchov - Mönchengladbach 1:2 (1:2)

Góly: 18. Lewandowski - 27. Neuhaus, 31. Lainer

/László Bénes (Borussia) hral od 79. minúty/

MNÍCHOV. Futbalisti Bayernu Mníchov prekvapujúco prehrali v domácom zápase 18. kola nemeckej Bundesligy s Borussiou Mönchengladbach 1:2.

Mužstvo pod vedením trénera Juliana Nagelsmanna trápi koronavírus, pre ktorý nemohli do zápasu nastúpiť viacerí hráči, vrátane brankára Manuela Neuera.

Napriek tomu išli v 18. minúte Bavori do vedenia, keď svoju futbalovú genialitu ukázal Robert Lewandowski. Poľský útočník sa obtočil okolo brániaceho hráča a prudkou strelou nedal brankárovi súpera šancu.

Hostia si v úvodných 25 minútach nevypracovali prakticky nič, ale potom v priebehu štyroch minút dvakrát udreli. Najskôr ako blesk z jasného neba skóroval Florian Neuhaus a následne po rohu presne hlavičkoval Stefan Lainer.

Gólová radosť futbalistov Borussie Mönchengladbach v zápase proti Bayernu Mníchov.
Gólová radosť futbalistov Borussie Mönchengladbach v zápase proti Bayernu Mníchov. (Autor: TASR/AP)

Bayern sa v druhom polčase snažil zvrátiť nepriaznivý vývoj duelu, ale nedokázal si vypracovať svoj povestný tlak. Vo farbách Mönchengladbachu nastúpil v 79. minúte aj slovenský reprezentant László Bénes.

Zaujímavosťou je, že od sezóny 2017/2018 odohrali oba tímy vo všetkých súťažiach jedenásť vzájomných duelov a Bayern má pasívnu bilanciu. Štyrikrát vyhral, raz remizoval a až šesťkrát prehral.

Pamätný je najmä zápas z októbra minulého roka, keď v rámci Nemeckého pohára vyhral Mönchengladbach na domácej pôde 5:0. Ide o vôbec najvyššiu prehru mníchovského veľkoklubu v tejto pohárovej súťaži.

Borussia prerušila päťzápasovú sériu bez víťazstva. Bayern je napriek prehre na čele tabuľky o deväť bodov pred Dortmundom, ktorý má zápas k dobru.

"Gladbach určite nepatrí k našim obľúbeným protivníkom. Vie sa na nás dobre pripraviť a potrestať naše chyby. Je veľmi trpké odštartovať druhú časť bundesligovej sezóny domácou prehrou, musíme sa však rýchlo zmobilizovať a sústrediť sa na ďalšie zápasy," zdôraznil Thomas Müller.

Prehru nechcel pripísať na vrub toho, že Bayernu chýbalo veľa opôr.

"V tíme máme veľa kvality a dostatok hráčov, ktorí sú schopní nahradiť stabilných členov základnej jedenástky. Doplatili sme na to, že sme nevyužili veľa šancí a súperovi sme dopriali pred našou šestnástkou až príliš veľa priestoru," dodal nemecký reprezentant, ktorý v druhom polčase nevyužil dve dobré príležitosti.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern s neobľúbeným súperom opäť prehral, nastúpil aj Bénes