Titul chceli získať doma. Namiesto osláv zavládlo v Neapole sklamanie

Futbalisti Neapolu, vrátane Stanislava Lobotku (68) odchádzajú z ihriska.
Futbalisti Neapolu, vrátane Stanislava Lobotku (68) odchádzajú z ihriska. (Autor: TASR/ LaPresse via AP)
TASR|1. máj 2023 o 12:35

Na potvrdenie titulu potrebujú získať ešte bod.

RÍM. Prvé tri tímy talianskej futbalovej Serie A Neapol, Lazio i Juventus Turín zakopli v nedeľňajších dueloch 32. kola.

Líder spod Vezuvu remizoval so Salernitanou 1:1, no na čele tabuľky má šesť kôl pred koncom už osemnásťbodový náskok pred druhým Laziom Rím a prvý titul po 33 rokoch už v podstate v kapse.

Neapolu so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom stačí k potvrdeniu "scudetta" získať v zostávajúcich šiestich kolách bod.

Zaistiť si ho môže už vo štvrtok, keď sa predstaví na ihrisku Udinese, no oslavovať môže aj o deň skôr, ak Lazio nezdolá doma Sassuolo.

Od titulu ich delilo šesť minút

"Partenopei" potrebovali na istotu triumfovať, no zo zápasu, v ktorom mali hernú (držanie lopty 73 percent) i streleckú (24:5) prevahu, vyťažili iba bod.

Domácich nasmeroval za titulom po hodine hry hlavou sviatočný strelec Mathias Olivera, no majstrovské oslavy museli odložiť, keď šesť minút pred koncom zatočil z pravej strany loptu do siete Boulaye Dia.

"Hráči sú očividne sklamaní, že sme dnes nepotešili našich brilantných fanúšikov. No v poslednej dobe ste videli, že tieto body sa získavajú najťažšie.

My reprezentujeme ich sny a preto je správne, že ich sny máme aj realizovať," povedal pre DAZN tréner Luciano Spalletti.

Chýba im posledný krok

Po zápase zavládlo na štadióne Diega Armanda Maradonu sklamanie. Fanúšikovia sa totiž v očakávaní osláv titulu začali zbiehať už päť hodín pred výkopom so zástavami, dymovnicami a vytvorili skvelú atmosféru.

Oslavy sa plánovali aj v baroch a podnikoch v okolí štadióna. Podľa miestneho denníka Il Mattino dozeralo na poriadok až 5000 policajtov a centrum tesne pred výkopom uzavreli pre dopravu.

Po Oliverovom góle zaplavil štadión modrý dym a pred ním sa už odpaľovali ohňostroje, no Neapolčania si na tretí titul (1987, 1990) musia ešte počkať.

"Chýba nám ešte posledný malý krok a my ho zvládneme. Určite nás to mrzí, pretože sme chceli oslavovať doma v skvelej atmosfére, ktorú vytvorili naši fanúšikovia. Zaslúžili sme si vyhrať, no teraz už myslíme na ďalší zápas v Udine.

Teším sa, príde tam aj moja rodina. Čaká nás finálový šprint a dáme doň všetko. Chceme tú radosť dopriať ľuďom, ktorí na ňu čakali veľmi dlho a zaslúžia si ju," uviedol pre klubovú webstránku brankár Alex Meret.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Titul chceli získať doma. Namiesto osláv zavládlo v Neapole sklamanie