Neapol nemôže sedieť a čakať na športovú smrť. Conte vyhlásil na prestup Lobotku embargo

Slovenský futbalista Stanislav Lobotka (vpravo dole) z Neapola reaguje po zápase.
Slovenský futbalista Stanislav Lobotka (vpravo dole) z Neapola reaguje po zápase. (Autor: TASR)
SITA|21. júl 2024 o 13:57

Skúsený taliansky tréner je s priebehom prípravy spokojný.

BRATISLAVA. Antonio Conte, nový tréner talianskeho klubu SSC Neapol, v rozhovore pre web Football Italia prezradil, že je spokojný s priebehom prípravy na novú sezónu 2024/2025.

Majster z predminulej edície Serie A v rámci nej odohral dva prípravné duely s tímami z nižších súťaží, oba vyhral, s Anaune 4:0 a s Mantovou 3:0.

Päťdesiatročný rodák z Lecce načrtol, že od svojho nového tímu chce aktívnejší futbal ako bol ten, ktorý predvádzal v prechádzajúcej sezóne pod štyrmi rôznymi koučmi.

"Nechcem tím, ktorý sa bráni. Mužstvo nemôže sedieť a nečinne čakať na športovú smrť,“ povedal Conte.

Sila Neapola návratom reprezentantov ešte porastie, hovorí Conte

Bývalý kormidelník talianskej reprezentácie, londýnskych tímov Chelsea a Tottenham, Juventusu Turín či Interu Miláno si je vedomý, že tvorba tímu a novej identity nebude v najbližších týždňoch jednoduchá.

„Máme sa sebou deväť dní tvrdej práce. S doterajším priebehom prípravy som spokojný. Zatiaľ som od nás videl veľmi dobrý pressing a vyššie postavenú obranu. To sú prvky, ktoré by nás mali v sezóne zdobiť. Naša sila však návratom reprezentantov ešte porastie,“ povedal Conte, ktorý ako tréner Serie A štyrikrát vyhral.

Prezident Neapola Aurelio De Laurentiis a Antonio Conte pri podpise zmluvy
Prezident Neapola Aurelio De Laurentiis a Antonio Conte pri podpise zmluvy (Autor: AurelioDeLaurentiis/X)

S tímom sa zatiaľ nepripravuje ani slovenský reprezentačný stredopoliar Stanislav Lobotka. O toho sa zaujímajú viaceré európske veľkokluby, no Conte sa už pred časom vyjadril, že na odchod odchovanca AS Trenčín vyhlásil embargo.

Rušno je však v súvislosti s príchodom belgického zakončovateľa Romelua Lukakua, ktorý sa s Contem veľmi dobre pozná z predchádzajúcich pôsobísk.

„Partenopei“ už počas aktuálneho letného prestupového leta minuli na nové akvizície 47 miliónov eur. Stopér Alessandro Buongiorno prišiel z turínskeho FC za 35 miliónov a 12 miliónov klub vynaložil za príchod ďalšieho stredného obrancu Španiela Rafu Marína z Realu Madrid.

Hráči musia pochopiť, čo od nich tréner vyžaduje

Pod Vezuv sa sťahuje aj skúsený krajný obranca Leonardo Spinazzolla. Ten prišiel zadarmo z AS Rím.

Za zmienku stoja aj navrátilci z hosťovaní Michael Folorunsho, Walid Cheddira či Gianluca Gaetano. Všetci traja boli najmä na jar oporami tímov, v ktorých hosťovali.

„Samozrejme, že ma zaujíma kvantita i kvalita hráčskeho kádra. Oveľa viac mi však záleží na tom, aby hráči pochopili to, čo od nich budem vyžadovať. O príchodoch a odchodoch sa baviť aktuálne nemôžeme, pretože veľa vecí je v procese riešenia,“ uzavrel Conte, ktorý je známy fyzicky náročnými letnými prípravami.

Keďže SSC Neapol obsadil v sezóne 2023/2024 neuspokojivé 10. miesto a bude bez účasti v pohárových európskych súťažiach, Conte sa môže koncentrovať na domácu scénu.

Prvý súťažný duel odohrajú Neapolčania 10. augusta v Talianskom pohári proti druholigovej Modene, o 8 dní neskôr ich čaká duel 1. kola Serie A, v ktorom si skrížia kopačky s Hellasom Verona.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapol nemôže sedieť a čakať na športovú smrť. Conte vyhlásil na prestup Lobotku embargo