Ukrajinský Neymar si zahral tenis s mladším rodákom. Pre vojnu musel utiecť z krajiny

Mychajlo Mudryk.
Mychajlo Mudryk. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. mar 2024 o 10:59

Mychajlo Mudryk dostal list od 13-ročného ukrajinského tínedžera a rozhodol sa, že sa s ním stretne.

BRATISLAVA. Hráč anglického futbalového klubu FC Chelsea Mychajlo Mudryk sa v Londýne stretol s ukrajinským chlapcom, ktorý bol na začiatku ruskej invázie na Ukrajinu nútený presťahovať sa s matkou do Anglicka, zatiaľ čo jeho otec musel zostať vo vlasti.

Ako uvádza oficiálny web anglickej Premier League, spoločne si dokonca zahrali tenis.

Trinásťročný Pavlo, ktorý do 24. februára 2022 žil s rodinou v Kyjeve, napísal ukrajinskému reprezentantovi list, v ktorom uviedol, že fandí jeho londýnskemu klubu a predtým tiež hrával na rovnakej pozícii ako on.

Mudryk odpovedal mladému fanúšikovi listom a čoskoro sa obaja stretli na tenisovom kurte, aby sa spolu mohli venovať obľúbenému koníčku - tenisu.

Prekvapenie pre chlapca bolo dokonale utajené. Myslel si, že ide ukázať svoje tenisové schopnosti a urobiť interview.

Zrazu sa však kurte objavil Mudryk. Futbalista neskôr priznal, že o desať rokov mladší tínedžer, ktorý sa tenisu venuje od šiestich rokov, bol preňho „príliš silný súper“.

„'Paša' je teraz môj fanúšik. No keď trochu podrastie, my budeme jeho fanúšikmi,“ poukázal Mudryk na chlapcov tenisový talent.

Mudryk, ktorý pre podobný herný štýl i extravagantnosť dostal prezývku „ukrajinský Neymar“, pôsobí v Londýne od januára minulého roka, keď prestúpil zo Šachtaru Doneck.

V aktuálnej sezóne 2023/2024 odohral v drese Chelsea dovedna 28 zápasov, v ktorých zaznamenal päť presných zásahov a dve gólové prihrávky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ukrajinský Neymar si zahral tenis s mladším rodákom. Pre vojnu musel utiecť z krajiny