Slabú formu útočníkov Manchestru United zohľadnil aj Southgate

Jadon Sancho.
Jadon Sancho. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. nov 2021 o 20:29

Sancho vypadol z nominácie, vrátil sa Rashford.

LONDÝN. Útočník Marcus Rashford a obranca Trent Alexander-Arnold sa vrátili do nominácie anglickej futbalovej reprezentácie na zápasy kvalifikácie MS s Albánskom a San Marínom. Z kádra naopak vypadol krídelník Jadon Sancho.

Ten doplatil na slabú formu po prestupe do Manchestru United z Borussie Dortmund. V prebiehajúcej sezóne nastupuje prevažne len z lavičky a ešte neskóroval.

Tréner Gareth Southgate môže v útoku počítať s jeho klubovým spoluhráčom Rashfordom, ktorý sa zotavil po zranení ramena. V drese United strelil v piatich zápasoch tri góly.

Do nominácie sa nedostal ani ďalší útočník United Jesse Lingard. "Jadon a Jesse príliš nehrávajú oproti iným hráčom na ich pozíciách. Obaja to pochopili, keď som s nimi hovoril," povedal Southgate.

Jeho zverenci figurujú na čele I-skupiny, na konte majú 20 bodov, o tri viac ako druhé Poľsko a v záverečných dueloch chcú spečatiť postup na budúcoročný svetový šampionát do Kataru.

Na istotu potrebujú štyri body. Albánsko privítajú 12. novembra a o tri dni neskôr sa predstavia na pôde San Marína.

Nominácia Anglicka na november:

Brankári: Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Obrancovia: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Reece James, Ben Chilwell (obaja Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton), Luke Shaw, Harry Maguire (obaja Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), John Stones, Kyle Walker (obaja Manchester City)

Stredopoliari: Jude Bellingham (Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham), James Ward-Prowse (Southampton)

Útočníci: Tammy Abraham (AS Rím), Phil Foden, Jack Grealish, Raheem Sterling (všetci Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Slabú formu útočníkov Manchestru United zohľadnil aj Southgate