Obranca Valencie sa nepridal k spoluhráčom pri podpore kampane proti rasizmu

Futbalista Valencie Mouctar Diakhaby.
Futbalista Valencie Mouctar Diakhaby. (Autor: Footy Accumulators/ twitter)
SITA|26. máj 2023 o 16:32

Diakhaby chcel poukázať na to, že on sám v minulosti čelil rasistickému útoku a vedenie La Ligy s tým nič nespravilo.

MADRID. Futbalový obranca Mouctar Diakhaby, ktorý sa narodil vo Francúzsku a reprezentuje africkú Guineu, nebol vo štvrtok súčasťou kampane proti rasizmu pred zápasom jeho tímu FC Valencia na pôde družstva RCD Mallorca.

Pred spomenutým stretnutím, v ktorom Valencia prehrala 0:1 a stále jej hrozí zostup, pózovali hráči oboch súperov aj rozhodcovia pred nápisom "preč s rasizmom vo futbale", iba 26-ročný stopér sa opodiaľ venoval strečingu a príprave na súboj.

Diakhaby chcel takou formou poukázať na to, že on sám čelil verbálnemu rasistického útoku počas duelu na pôde Cádizu, ale vedenie La Ligy v apríli 2021 prípad uzavrelo, pretože nenašlo hodnoverný dôkaz previnenia zo strany domáceho beka Juana Calu.

Mouctar Diakhaby počas ostatného víkendu, keď sa práve vo Valencii stal terčom rasistického správania fanúšikov krídelník Vinícius Júnior z Realu Madrid, zverejnil na sociálnych sieťach správu, ktorou podporil Brazílčana.

Vyjadril tiež nádej, že jeho klub prijme všetky potrebné opatrenia, aby sa situácia už neopakovala a vinníci boli potrestaní.

Polícia už medzičasom zatkla tri podozrivé osoby a vedenie klubu im udelilo doživotný zákaz vstupu na štadión Mestalla.

Spomenutý incident "ocenili" aj príslušné futbalové autority a klub z Valencie potrestali pokutou 45-tisíc eur a uzavretím časti štadióna.

FC Valencia v nedeľu hostí Espanyol Barcelona, ktorý je možnosťou zostupu ohrozený omnoho viac - kým "netopiere" sú priebežne na 13. priečke dva body nad pásmom zostupu, Espanyol je na na predposlednej 19. priečke a o záchrany ho aktuálne delia tri body.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Obranca Valencie sa nepridal k spoluhráčom pri podpore kampane proti rasizmu