Minister športu mu odporúčal odchod. Salah však chce zostať v Liverpoole

Mohamed Salah v drese Liverpool FC.
Mohamed Salah v drese Liverpool FC. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. apr 2022 o 16:58

Egyptský útočník je blízko k predĺženiu zmluvy.

BRATISLAVA. Egyptský útočník Mohamed Salah pred akoukoľvek inou možnosťou preferuje predĺženie spolupráce s anglickým futbalovým klubom Liverpool FC. Vyhlásil to egyptský minister športu Ašraf Sobhi.

Dvadsaťdeväťročný zakončovateľ má s klubom zmluvu do leta 2023, no už dlhší čas kolujú chýry o tom, že z Anfieldu odíde inam. Aj Sobhi mu údajne odporučil odchod do iného tímu, no skúsený útočník mu odpovedal, že by rád zostal.

"Odporučil som mu, aby jeho púť pokračovala v inom klube ako v Liverpool FC, ale jeho smerovanie je iné, chce predĺžiť zmluvu," cituje Ašrafa Sobhiho web BBC.com. Salah je s 20 gólmi v 28 dueloch najlepším strelcom aktuálnej sezóny Premier League.

Zotrvanie Mohameda Salaha v tíme naznačil aj kouč Jürgen Klopp. "Rozhodujúce je, že obe strany rokujú. A to je všetko, čo ja potrebujem vedieť," poznamenal nemecký kormidelník.

Egypťan v januári tiež uviedol, že by chcel v Liverpool FC zotrvať, no doplnil, že o jeho budúcnosti rozhodne klub. "Vedia, čo chcem. Nechcem od nich nič šialené," povedal.

Futbalistov agent Ramy Abbas Issa v marci na twitteri pod príspevok s výrokom kouča Kloppa o tom, ako je spokojný s postupom rokovaní, síce nenapísal ani slovo, ale pripojil emotikony smiechu.

Podľa zákulisných informácií je Salah blízko k predĺženiu zmluvy o štyri roky s týždenným platom 400-tisíc libier (cca 480-tisíc eur), pričom futbalista údajne zľavil z finančných nárokov výmenou za dlhšie trvanie nového kontraktu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Minister športu mu odporúčal odchod. Salah však chce zostať v Liverpoole