Tréner sa už teší na Rusnáka, bude môcť hrať v konferenčnom finále

Albert Rusnák.
Albert Rusnák. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. nov 2021 o 10:44

Pripísal si celkovo 11 gólov a 11 asistencií.

SALT LAKE CITY. Slovenský stredopoliar Albert Rusnák bude futbalistom Real Salt Lake k dispozícii vo víkendovom finále Západnej konferencie play off zámorskej MLS.

V strede týždňa ukončí kapitán mužstva povinnú 10-dňovú karanténu, ktorú musel absolvovať po pozitívnom teste na koronavírus.

“Úžasné, však? Čakáme na teba, kamarát," odkázal Rusnákovi vo videu tréner tímu Pablo Mastroeni krátko po triumfe jeho zverencov v semifinále konferencie nad Sportingom Kansas City 2:1.

Real otočil v druhom polčase nepriaznivé skóre z 0:1 a rozhodujúci gól dal v nadstavenom čase. "Povedal som ti, že to dokážeme a že počkáme, kým sa vrátiš," dodal Mastroeni podľa portálu KSL Sports.

Rusnák je zaočkovaný, no 21. novembra mu test na koronavírus vyšiel pozitívne. Neodohral tak úvodné dva duely tímu vo vyraďovačke.

Prejavili sa u neho aj niektoré príznaky ochorenia COVID-19, ale v noci na nedeľu európskeho času by mal byť pripravený nastúpiť na pôde Portlandu Timbers v boji o postup do finále MLS Cupu.

V základnej časti vytvoril Rusnák klubový rekord v počte odohratých minút. Celkovo ich strávil na trávniku 3045, v 34 dueloch vynechal iba 15 minút. Pripísal si celkovo 11 gólov a 11 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tréner sa už teší na Rusnáka, bude môcť hrať v konferenčnom finále