Slovan má náhradu za Chovana. Prichádza skúsený reprezentant

Milan Borjan v drese Kanady na MS vo futbale 2022.
Milan Borjan v drese Kanady na MS vo futbale 2022. (Autor: Reuters)

Milan Borjan bol kapitán Kanady na MS v Katare.

BRATISLAVA. V kľúčových momentoch zaváhal a Slovan Bratislava pripravil o niektoré úspechy. Brankár Adrián Chovan upadol do nemilosti.

Talentovaný a bezpochyby kvalitný brankár doplatil na chyby svoje i defenzívy. Spoznal nevďačnosť role brankára.

Chovan potrebuje zmenu, aby sa dostal späť do formy a mohol pokračovať s čistou mysľou vo svojej kariére. Všetci si uvedomujú, že koniec v Slovane bude preňho najlepšou voľbou.

Keďže pri 23-ročnom Martinovi Trnovskom zostali iba mladí brankári, vedenie slovenského majstra sa rozhodlo konať.

V súvislosti s posilou na brankársky post sa skloňovalo v médiách niekoľko slovenských či českých mien.

Slovan sa však rozhodol ísť inou cestou. Do klubu prichádza skúsený kanadský reprezentant Milan Borjan, informuje srbská televízia Sport Klub.

„Skúsený brankár, ktorému nový tréner Barak Bahar oznámil, že s ním nepočíta na poste jednotky, bude najbližšiu sezónu obliekať dres Slovana Bratislava,“ píše sa na webe Sport Klubu.

Uvádzajú aj ďalšie podrobnosti. „V klube bude hosťovať. Slovenský tím mu zaplatí polovicu platu,“ informujú Srbi. Borjan berie v Crvenej Zvezde Belehrad 800-tisíc eur za sezónu.

Tridsaťpäťročný Borjan vychytal tímu majstrovský titul a v skupinovej fáze Európskej ligy odchytal šesť duelov, v ktorých inkasoval jedenásť gólov.

„Borjan prišiel do Zvezdy pred šiestimi rokmi. Získal šesť srbských majstrovských titulov a trikrát ukončil sezónu s double. S červeno-bielymi hral dvakrát Ligu majstrov a štyrikrát Európsku ligu. Kapitánsku pásku nosí od roku 2020,“ uvádza spomínaný portál.

Na decembrových MS v Katare 2022 odchytal Borjan všetky tri kanadské zápasy proti Chorvátsku, Belgicku i Maroku. Na konte má 73 reprezentačných štartov.

Kluby zatiaľ oficiálne jeho príchod nekomentovali, eviduje ho však už špecializovaný portál Transfermarkt.

Belasí si museli počas uplynulej sezóny dávať pozor na limity pre cudzincov, ktoré ovplyvňovali aj súpisku pre ligové zápasy či v pohárovej Európe. Týkalo sa to predovšetkým futbalistov z Afriky či Južnej Ameriky.

Keďže rodák z dnes chorvátskeho Kninu má okrem kanadského aj srbský pas, Slovan ho nemusí evidovať ako hráča mimo Európskej únie.

V súťažnom poriadku SFZ, v článku 47 a odstavci 5, sa uvádza, že môžu za mužstvo štartovať „maximálne piati hráči, ktorí nie sú občanmi členského štátu Európskej únie, Islandu, Lichtenštajnska, Nórska, Veľkej Británie, Švajčiarska alebo kandidátskych štátov Európskej únie“. Srbsko patrí medzi kandidátske krajiny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan má náhradu za Chovana. Prichádza skúsený reprezentant