Ružomberok sa s trojgólovým mankom odmieta vzdať. Ešte nie je koniec, verí Chrien

TASR|29. aug 2024 o 00:00

Ružomberok sa chce pobiť o Konferenčnú ligu, no nachádza sa v náročnej situácii.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok si prehrou 0:3 na ihrisku FC Noah skomplikoval šance na postup do hlavnej fáze Konferenčnej ligy.

Vo štvrtkovej odvete (29. augusta o 18.30 h) sa chcú prezentovať iným výkonom ako v prvom zápase, v ktorom za arménskym vicemajstrom zaostávali.

Podľa stredopoliara Martina Chriena ešte stále nie je koniec a mužstvo chce zmazať náskok súpera.

Arménci potvrdili svoju kvalitu, ktorú preukázali postupom cez AEK Atény a na domácej pôde sú v európskych pohároch zatiaľ nezdolaní, keďže vyhrali všetkých päť stretnutí. Úradujúci víťaz Slovenského pohára bol v úvodnom zápase v ofenzíve neškodný, pomer striel bol 5:22 (na bránu 2:10).

Konferenčná liga - odveta play-off

štvrtok 29. augusta o 18.30 h:

MFK Ružomberok - FC Noah

/rozhodcovia: Beaton – McFarlane, Potter (všetci Škót.)/

/prvý zápas: 0:3/

Liptákom nevyšiel už úvod, keď inkasovali po presnom zásahu Goncala Gregoria. Kuriózny moment sa udial v 69. minúte, keď na štadióne v Abovjane vypadol elektrický prúd.

Viac ako 20-minútová vynútená prestávka zrejme viac pomohla domácim, ktorí pridali ešte dva góly. Noah, v ktorom pôsobí aj slovenský stredopoliar Martin Gamboš, má tak výrazne bližšie k premiérovej účasti v hlavnej fáze európskeho pohára.

"Na ten zápas sa nedá pozerať dobre, pretože všetky tie okolnosti, čo sa zišli nám neboli naklonené, ako aj celý náročný program po Splite. Prerušený let, čakanie, dve noci bez spánku, to by sa podpísalo na každom tíme, nielen na nás. Hneď zase odlet do Arménska, choroby, proste nás to skolilo.

Neboli sme v najlepšej kondícii, ale to je fakt. Treba sa s tým takto pobiť. Sme v polčase a stále si myslím, že máme šancu. Tentokrát sa ten zápas môže vyvíjať pre nás. Môže byť rovnako bláznivý, rovnako môžu padať také podobné góly. Sme v polčase a škoda, že nás to zastihlo v takej kondícii práve v tej najdôležitejšej časti,“ uviedol tréner Ondřej Smetana pre klubový web.

Tím spod Čebraťa sa trápi hlavne v útoku, keď sa strelecky nepresadil v šiestich zo siedmich duelov v pohárovej Európe. Presný zásah proti Hajduku padol po vlastnom góle.

Ešte pred štvrtkovým zápasom absolvoval 5. kolo Niké ligy, v ktorom remizoval s Michalovcami 2:2. Ružomberčania vybojovali bod, aj keď v úvode druhého polčasu prehrávali o dva góly.

"Som rád, že chlapci ukázali správnu mentalitu, prístup a nastavenie. Išli sme za vyrovnaním. Urobili sme pre to maximum. Myslím, že sme sa dosť zlepšili v prípravnej fáze, v natiahnutí si súpera, otvorení si ho a v dostávaní sa do finálnej tretiny, ale ani tam sme neboli takí presní, akí by sme mohli byť.

Chýbala tomu ľahkosť, čo sa možno dá pochopiť pri tom programe aj v tej zostave, ale chceli sme z toho vyťažiť viac," skonštatoval kormidelník Liptákov.

Ružomberčania prekvapivo prešli cez 3. predkolo, v ktorom vyradili favorizovaný Hajduk Split vďaka víťazstvu 1:0 na pôde chorvátskeho tímu.

V štvrtkovej odvete však musia ukázať aj svoj ofenzívny potenciál. Viac ako dva góly v zápase dokázali streliť okrem Michaloviec ešte začiatkom júla v prvom stretnutí prvého predkola proti kazašskému Tobolu Kostanaj (5:2).

"Ideme do toho s tým, že nie je koniec. Stále sa o niečo hrá, tak sa budeme snažiť dať tri góly a žiadny nedostať,“ zdôraznil Chrien. Zápas v priamom prenose odvysiela STVR a povedú ho rozhodcovia zo Škótska na čele s hlavným Johnom Beatonom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Ružomberok sa s trojgólovým mankom odmieta vzdať. Ešte nie je koniec, verí Chrien