Škrtel začína novú etapu života v Dunajskej Strede. Komunikácia s Trnavou zlyhala, tvrdí

Martin Škrtel.
Martin Škrtel. (Autor: FK Hajskala Ráztočno - Instagram)
Sportnet|19. sep 2024 o 10:41

Správu potvrdil výkonný riaditeľ klubu Jan van Daele.

DUNAJSKÁ STREDA. Novým športovým riaditeľom účastníka Niké ligy DAC Dunajská Streda bude bývalý slovenský reprezentant Martin Škrtel.

Správu potvrdil výkonný riaditeľ klubu Jan van Daele.

"Chcel by som sa poďakovať majiteľovi a vedeniu klubu za dôveru, ktorú mi dali. Začína sa nová etapa v mojom živote a verím, že skúsenosti, ktoré som získal ako hráč sa mi podarí pretaviť aj v novej pozícii," povedal Martin Škrtel na tlačovej konferencii.

Škrtel viedol Slovensko ako kapitán v premiére na ME v roku 2016. "Sokoli" postúpili na tomto turnaji do osemfinále, čo je ich doterajšie maximum na vrcholovom podujatí.

Bývalý stopér bol aj na MS 2010 v JAR, čo je doposiaľ jediný svetový šampionát, na ktorom štartovali Slováci.

Reprezentačnú kariéru ukončil v októbri 2019 a so 104 duelmi v národnom drese je na piatom mieste historických tabuliek.

"Nebude nikdy skrývať, že som fanúšik Trnavy. Tak to bolo, tak to je, ale emócie musím oddeliť od profesionálneho života.

Komunikácia s vedením Spartaka nebola ideálna z oboch strán. Nechcem si nič odkazovať cez médiá, ani páliť za sebou mosty, na niektoré veci som mal iné názory ako majitelia Spartaka Trnava.

Bolo tam logické spojenie, ale intenzita rokovaní nebola asi taká, aká mala byť. Až keď sa prevalilo, že rokujem s Dunajskou Stredou, niečo sa rozbehlo, ale už mi neprišlo férové niečo meniť.

Je to pre mňa nová pozícia, zadefinovali sme si s vedením klubu nejaké úlohy, ale nečakajte nejaké rýchle radikálne zmeny, to nie je ani možné," vysvetlil Škrtel.

Škrtel priznal, že ho s ponukou oslovil výkonný riaditeľ DAC Jan Van Daele. A pri rozhodovaní zavážili aj podmienky, v akých klub pracuje a zázemie, ktoré tu je vytvorené.

"Už keď som tu bol minulý rok na stáži u trénera Guľu, cítil som sa tu ako v Turecku alebo Anglicku," dodal bývalý kapitán slovenskej reprezentácie.

Na klubovej úrovni zanechal najväčšiu stopu v Liverpoole, kde strávil osem rokov. S "Reds" získal v sezóne 2011/12 ligový pohár.

V ligovej súťaži triumfoval dvakrát, najprv so Zenitom Petrohrad (2007) a o trinásť rokov neskôr s Istanbulom Basaksehir.

Na konci kariéry pôsobil v Spartaku, s ktorým získal pred dvoma rokmi Slovenský pohár po finálovom triumfe nad tradičným rivalom Slovanom Bratislava.

Štyrikrát bol ocenený ako najlepší futbalista Slovenska (2007, 2008, 2011, 2012) a raz ako hráč sezóny v Liverpoole (2012).

"Náš klub si je plne vedomý sklamania, ktoré nastalo na strane fanúšikov a podporovateľov Spartaka po angažovaní veľkej osobnosti trnavského a slovenského futbalu Martina Škrtela na pozíciu športového riaditeľa v konkurenčnom klube DAC Dunajská Streda.

Predstavitelia klubu vyvinuli snahu o angažovanie Martina Škrtela do klubových štruktúr, ktorá pre túto chvíľu nenašla prienik na oboch stranách.

Radi by sme Martinovi touto cestou popriali všetko dobré, veľa úspechov na jeho novej profesionálnej pozícii a veríme, že sa naše cesty ešte v budúcnosti spoja," uviedol Spartak Trnava vo vyhlásení na sociálnej sieti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Škrtel začína novú etapu života v Dunajskej Strede. Komunikácia s Trnavou zlyhala, tvrdí