Pre zdravie by rozdal milióny. Mal byť nemeckou pýchou, zastavili ho zranenia

Marc Reus.
Marc Reus. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|11. nov 2022 o 07:00

Marco Reus vynechá pre zranenie štvrtý medzinárodný turnaj.

DORTMUND, BRATISLAVA. V sezóne 2011/12 sa stal Marco Reus, ešte v drese Borussie Mönchengladbach, najlepším futbalistom v Nemecku.

Trápiacemu sa mužstvu, ktoré bojovalo o rok skôr o udržanie v najvyššej súťaži, zabezpečil miesto v Lige majstrov pre ďalšiu sezónu.

Kouč Nemecka Joachim Löw si schopnosťami Reusa nebol istý, nakoniec ho však nominoval do zostavy na EURO 2012. 

Mám 23, takže už nie som taký mladý. Môžem hrať na všetkých útočných postoch. Som pripravený hrať. Dúfam, že dostanem šancu,” povedal futbalista v rozhovore pre Kicker v roku 2012.

Z víťazného štvrťfinálového zápasu na turnaji s Gréckom si odniesol ocenenie pre hráča zápasu a prezývku “Rolls-Reus”. Bolo to jeho vôbec prvé predstavenie na šampionáte.

Odvtedy ho však prenasleduje prekliatie vo forme zranení. V rozhovore pre magazín GQ povedal, že by za pevné zdravie vymenil všetky svoje peniaze.

Ako špičkoví hráči zarábame veľa peňazí, ale niekedy platíme svojím zdravím. Rozdal by som všetky peniaze, aby som mohol byť opäť zdravý, aby som mohol robiť svoju prácu. Robiť to, čo milujem: hrať futbal,” prezradil.

Nemci boli pred MS vo futbale 2014 jedným z favoritov na víťazstvo, Reusovi sa však niekoľko dní pred šampionátom rozplynul sen.

Mal byť jeden z najlepších

Nemecké víťazstvo 6:1 v prípravnom zápase nad Arménskom, tesne pred začiatkom šampionátu v roku 2014, stálo favorita obrovskú cenu. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Pre zdravie by rozdal milióny. Mal byť nemeckou pýchou, zastavili ho zranenia