Čakali, kým sa zbaví bolesti, Neuer sa vracia do brány Bayernu

Nemecký brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer.
Nemecký brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. nov 2022 o 18:27

Skúseného gólmana trápilo rameno, no podľa kouča Juliana Nagelsmanna už je v poriadku.

MNÍCHOV. Po mesačnej pauze zavinenej zranením ramena sa už počas najbližšieho víkendu vráti nemecký brankár Manuel Neuer do zostavy Bayernu Mníchov.

Skúsený 36-ročný gólman zatiaľ naposledy chytal v úvode októbra pri remíze 2:2 s Borussiou Dortmund, odvtedy medzi troma žrďami dostával príležitosť Sven Ulreich.

Nepočínal si zle, pri siedmich štartoch zaznamenal sedem víťazstiev - tri v lige majstrov, ďalšie tri v I. bundeslige a jedno v národnom pohári.

Podľa trénera Juliana Nagelsmanna je Neuer pripravený zasiahnuť do sobotňajšieho bundesligového súboja proti Herthe Berlín a aj v ňom dostane šancu. Ostatný tréning totiž Neuer absolvoval bez obmedzení.

"Čakali sme tak dlho, aby sa zbavil bolesti. Stále je tu riziko, no zelenú mu dali lekári a aj on sám povedal, že je pripravený. Stať sa však môže všeličo, futbal je kontaktný šport," povedal Nagelsmann. Neuer počas aktuálneho týždňa priznal, že v minulosti podstúpil liečbu rakoviny kože.

Skúsený gólman, ktorý pred aktuálnou sezónou predĺžil zmluvu s Bayernom do leta 2024, by nemal chýbať v nominácii trénera nemeckej reprezentácie Hansa-Dietera Flicka na blížiace sa majstrovstvá sveta v Katare.

Neuer dosiaľ odchytal v najcennejšom drese 113 duelov. Za rekordérom nemeckej reprezentačnej histórie Lotharom Matthäusom zaostáva o 37 štartov.

Julian Nagelsmann v piatok informoval o návrate ďalších dvoch hráčov do zostavy Bavorov, hrať už môžu útočník Leroy Sané aj obranca Lucas Hernández. Menšie zdravotné problémy hlásia zakončovateľ Thomas Müller aj bek Matthijs de Ligt.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Čakali, kým sa zbaví bolesti, Neuer sa vracia do brány Bayernu