Manchester United sa chce v lete zamerať na brazílsku superhviezdu

Manchester United.
Manchester United. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. máj 2023 o 16:08

Tím z Old Traffordu potrebuje superhviezdu.

BRATISLAVA. Hviezdny brazílsky futbalista Neymar by po šiestich rokoch mohol opustiť francúzsky klub Paríž Saint-Germain a odísť do anglickej Premier League.

Ako referuje web španielskeho denníka Marca, 31-ročného útočníka by chcel získať 20-násobný anglický šampión Manchester United.

Tím z Old Traffordu podľa francúzskych médií potrebuje superhviezdu a letným prestupovým cieľom má byť práve Neymar.

Brazílčan má v Paríži kontrakt ešte na dve sezóny - do 30. júna 2025. Do tímu Saint-Germain prišiel v roku 2017 po štvorročnom pôsobení v FC Barcelona.

Angažmán v PSG však Neymarovi výrazným spôsobom limitovali zranenia. Napriek tomu za parížske mužstvo dosiaľ odohral 173 súťažných duelov, v ktorých strelil 118 gólov a prihral na ďalších 77 presných zásahov.

S prestupom Neymara a viac ako pravdepodobným odchodom Lionela Messiho, ktorý má v Paríži zmluvu iba do konca tejto sezóny 2022/2023, by PSG ponechalo celý projekt v rukách Kyliana Mbappého.

Po tom, ako sa Parížanom ani v tejto sezóne nepodarilo triumfoval v Lige majstrov, začali byť funkcionári z Parku princov čoraz viac naklonení rozdeleniu obávaného „útočného trojzubca“.

Namiesto toho do budúcna preferujú obklopiť Mbappého nádejnými a konkurencieschopnými hráčmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Manchester United sa chce v lete zamerať na brazílsku superhviezdu