Manchester United minul na posily takmer štvrť miliardy. A má na lane Slováka

Erik ten Hag,
Erik ten Hag, (Autor: TASR/AP)
SITA|1. sep 2022 o 16:04

Očakáva sa príchod slovenského brankára Martina Dúbravku z Newcastlu United.

MANCHESTER. Anglický futbalový klub Manchester United v lete 2022 utratil na príchod nových hráčov približne 240 miliónov eur.

Na túto sumu sa prestupové sumy klubu z Old Traffordu vyšplhali po angažovaní brazílskeho krídelníka Antonyho z holandského Ajaxu Amsterdam.

Dvadsaťdvaročný futbalista sa stal druhým najdrahším nákupom United po čiastke približne 95 miliónov eur, ktorú klub vynaložil ešte v roku 2016 pri príchode Paula Pogbu.

Vo štvrtok sa v Anglicku končí prestupové obdobie a očakáva sa, že tím trénera Erika ten Haga dotiahne ešte príchod slovenského brankára Martina Dúbravku z konkurenčného Newcastlu United.

Slovák by mal v novom pôsobisku, ak teda príde k dohode, zastávať post náhradníka španielskeho gólmana Davida de Geu.

Avizovaný transfer ešte nepotvrdil ani jeden z klubov, no kouč Ten Hag o príchode Dúbravku hovoril už ako o hotovej veci.

Okrem spomenutého Antonyho prišli do Manchestru United aj argentínsky stopér Lisandro Martínez, holandský ľavý bek Tyrell Malacia aj dánsky ofenzívny stredopoliar Christian Eriksen a brazílsky záložník Casemiro.

"Ide o výnimočný okamih v mojej kariére, keďže prichádzam do ikonického klubu," povedal na margo prestupu do Anglicka krídelník Antony, ktorý pod Ten Hagom pôsobil aj v Ajaxe:

"Hrať pod trénerom Ten Hagom je skvelé pre môj rozvoj. Jeho štýl futbalu a jeho trénerské metódy sú pre mňa najlepšie. Teším sa, keďže mi načrtol jeho plány v klube a ambície Manchestru United."

Príchod Antonyho ešte viac rozdúchal špekulácie o tom, akú pozíciu v tíme bude zastávať portugalský veterán Cristiano Ronaldo.

V jeho prípade sa dlhší čas hovorí o možnom odchode do iného klubu, keďže United v jeseni čakajú súboje "len" v Európskej lige a CR7 by si ešte rád zahral v Lige majstrov.

Tréner Erik ten Hag však aj po angažovaní Antonyho potvrdil, že portugalský futbalista figuruje v jeho plánoch na ročník 2022/2023.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Manchester United minul na posily takmer štvrť miliardy. A má na lane Slováka