Manchester City môže mať väčší problém. Hrozí mu vylúčenie zo všetkých súťaží

Smútok hráčov Manchestru City.
Smútok hráčov Manchestru City. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|19. sep 2024 o 15:31

Manchester City čelí 115 obvineniam.

BRATISLAVA. Manchester City môže byť vo veľkých problémoch. V týchto dňoch ho vyšetruje nezávislá komisia, ktorá rozhoduje o jeho vine v 115 prípadoch.

Má ísť o neposkytnutie kompletných údajov z účtovníctva a nesplnenie podmienok finančnej fair play.

Zo 115 obvinení sa 80 týka porušenia predpisov v rokoch 2009 až 2018, ďalších 35 sa týka nespolupráce pri vyšetrovaní Premier League.

Manchester popiera akékoľvek pochybenie a uviedol, že majú "rozsiahly súbor nezvratných dôkazov", ktoré očisťujú jeho meno.

Ak sa však dokáže jeho vina, nehrozí mu len vylúčenie z Premier League. Podľa novinára z Daily Telegraph Sport Bena Rumsbyho hrozí najlepšiemu klubu sveta vylúčenie zo všetkých súťaži.

Jeho návštevy na Slovensko by sa to nemalo dotknúť. Podľa agentúry Reuters má vyšetrovanie trvať približne desať týždňov a finálny verdikt by mal prísť pred koncom aktuálnej sezóny.

Účastníka Premier League obvinili po štvorročnom vyšetrovaní a tiež po tom, čo nemecký časopis Der Spiegel začal zverejňovať uniknuté dokumenty z roku 2018.

Tie údajne dokazovali pokusy zatajiť zdroje klubových príjmov City v snahe dodržať pravidlá finančnej fair play Európskej futbalovej únie (UEFA) a Premier League.

Vo februári 2020 UEFA dokonca zakázala Manchestru City na dva roky štartovať vo svojich súťažiach za zveličovanie príjmov od sponzorov a nespoluprácu s vyšetrovateľmi.

Klub sa však úspešne odvolal na Športový arbitrážny súd (CAS), ktorý trest zrušil a pôvodnú pokutu vo výške 30 miliónov eur znížil na tretinu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Manchester City môže mať väčší problém. Hrozí mu vylúčenie zo všetkých súťaží