Tím tvoria supermani, zbožňujem ich, povedal Guardiola. Špeciálne vyzdvihol hrdinu

Pep Guardiola a Rodrigo.
Pep Guardiola a Rodrigo. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. feb 2024 o 15:20

Citizens zvíťazilo v sobotňajšom dueli v Bournemouthe v tabuľke im patrí 2. miesto.

LONDÝN. Futbalisti anglického šampióna Manchester City zvíťazili v sobotňajšom zápase 26. kola Premier League 2023/2024 na ihrisku Bournemouthu najtesnejším rozdielom 1:0.

„Citizens“ sú v tabuľke na 2. priečke so stratou bodu na vedúci FC Liverpool. Boj o majstrovskú trofej nevzdáva ani tretí Arsenal Londýn, ktorý za lídrom zaostáva o dva body.

Cenný triumf ManCity zabezpečil v 24. minúte Phil Foden. Pre 23-ročného anglického reprezentanta to bol už 16. súťažný gól v tejto sezóne, čím vyrovnal svoje maximum z ročníka 2020/2021.

Kým vtedy nasúkal 16 presných zásahov v 50 dueloch, teraz mu na to stačilo 38 duelov.

Tréner manchesterského tímu Pep Guardiola však vyzdvihol predovšetkým Fodenove výkony.

„Zabudnite na góly. Samozrejme, sú dôležité, ale videli ste, ako hral? Ako kontroloval loptu a zrýchľoval tempo? Stal sa z neho špičkový futbalista. Z malého chlapca sa teraz stal Phil, hráč svetovej triedy. Môže hrať všade,“ povedal španielsky kouč.

Manchester City má v ostatnom období za sebou niekoľko nepresvedčivých stretnutí v Premier League, v ktorých však dokázal nazbierať viacero dôležitých víťazstiev.

Marec bude pre Guardiolov tím významný z pohľadu šancí na obhajobu titulu, keďže v rámci jedného mesiaca nastúpi v lige proti Manchestru United, Liverpoolu i Arsenalu.

„Zbožňujem mojich hráčov. Sú to supermani a neuveriteľne dobrí hráči. Vyhrali sme 'treble' a ľudia si myslia, že musíme vyhrať každý zápas 4:0 alebo 5:0, ale realita je iná.

Napriek nárokom, ktoré sú na mojich hráčov kladené, dokážu správne zareagovať,“ skonštatoval Guardiola, ktorý v ManCity pôsobí od roku 2016 a dosiaľ s tímom získal dovedna 16 trofejí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Tím tvoria supermani, zbožňujem ich, povedal Guardiola. Špeciálne vyzdvihol hrdinu