Je to hanba, rozčuľoval sa. Bývalý tréner Trenčína stiahol svoj tím z ihriska

Zápas Zalaegerszeg - Honvéd bol na niekoľko minút prerušený.
Zápas Zalaegerszeg - Honvéd bol na niekoľko minút prerušený. (Zdroj: M4 Sport)
Sportnet|25. okt 2022 o 11:55

Zápas maďarskej ligy sa napokon dohral.

ZALAEGERSZEG, BRATISLAVA. Stretnutie 12. kola maďarskej futbalovej ligy medzi Zalaegerszegom a budapeštianskym Honvédom sa na niekoľko minút prerušilo pre rasistické urážky z tribún.

Hosťujúci Honvéd vyhrával 2:0, keď po útoku domácich došlo k menšej strkanici medzi dvoma hráčmi. Jedným z nich bol konžský reprezentant domáceho tímu Christy Manzinga.

Rozhodca udelil futbalistom žlté karty, no tréner domáceho tímu Ricardo Moniz už stál na ihrisku a protestoval. Z tribún počul bučanie a rasistické pokriky na svojho hráča.

Rozhodca trénera vylúčil.

Holandský kouč, ktorý pôsobil aj na Slovensku v AS Trenčín, na protest stiahol svoj tím z ihriska.

„Takéto opičie zvuky a rasistické urážky sú na futbale neprípustné. Stalo sa to aj počas týždňa v pohárovom zápase. Ja vždy chránim svojich hráčov. Je to hanba, že toto je dovolené na štadiónoch. Tento zápas pozerali aj deti a musíme chrániť určité hodnoty.

Išiel som k rozhodcovi, no on mi ukázal červenú kartu bez toho, aby si ma vypočul, čo mu chcem povedať. Pritom sme všetci na jednej lodi a rasizmus vo futbale nemá miesto,“ uviedol Moniz pred kamerami televízie M4 Sport.

Niekoľko minút sa nehralo, no napokon sa domáci vrátili na ihrisko. Presvedčil ich o tom aj športový riaditeľ Zalaegerszegu Attila Dragóner, ktorý upozornil trénera na to, že v prípade predčasného ukončenia zápasu im hrozí aj pokuta v podobe odrátania bodov.

„Attila Dragóner si v tej situácii zachoval chladnú hlavu a jeho argumenty zavážili. My, hráči aj s trénerom, sme jednotní a stojíme za svojimi spoluhráčmi. Títo hráči, bez ohľadu na to, odkiaľ prišli, takisto chcú baviť divákov.

Chápem, že fanúšikovia chcú rozhodiť futbalistov súpera, no toto nie je normálne. Stojíme za trénerom,“ povedal kapitán mužstva ZTE Dávid Kálnoki-Kis. 

Honvéd napokon zvíťazil na pôde Zalaegerszegu 2:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Je to hanba, rozčuľoval sa. Bývalý tréner Trenčína stiahol svoj tím z ihriska