Haraslín mal zimomriavky, súperi boli ako na kolotoči. Slováka chváli aj česká legenda

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín pomohol Sparte Praha k postupu do Ligy majstrov.
Fotogaléria (35)
Slovenský futbalista Lukáš Haraslín pomohol Sparte Praha k postupu do Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|28. aug 2024 o 08:45 (aktualizované 28. aug 2024 o 10:00)

Lukáš Haraslín sa vyjadril aj k možnému prestupu.

BRATISLAVA. Z bieleho bodu poslal brankára na druhú stranu, vyskočil na reklamný banner a niekoľkokrát buchol do klubového znaku na svojej hrudi. 

Zaplnený štadión na Letnej sa ešte nestihol doradovať z jeho gólu a slovenský reprezentant opäť ukázal svoje majstrovstvo. Ako na zlatom podnose pripravil gól rekordnej posile Sparty Albionovi Rrahmanimu.

Oba momenty delilo len 141 sekúnd. Za tento krátky čas Lukáš Haraslín zažehnal možnú drámu a spečatil postup českého majstra do Ligy majstrov.

Sparta Praha sa z neho teší po 19 rokoch. Od roku 2005 sa v predkolách milionárskej súťaže predstavila deväťkrát, no vyšlo to až na desiaty pokus.

"Veľmi sa teším, že som gólom prispel k výhre a k postupu do vysnívanej Ligy majstrov. Mám z toho zimomriavky. Postúpili sme však ako tím a som hrdý na celé mužstvo," povedal Haraslín pre Nova Sport.

VIDEO: Lukáš Haraslín premieňa penaltu proti Malmö FF

Sieť rozvlnil dvakrát

Odveta proti švédskemu Malmö FF mala veľmi zaujímavý priebeh, keďže v prvom polčase polčase mali výhodu pokutového kopu obe mužstvá. 

Najskôr však domáci Veljko Birmančevič prestrelil bránu a následne sa dánsky brankár Peter Vindahl zaskvel pri penalte Andersa Christiansena.

Švédsky šampión tak nevyužil šancu zdramatizovať priebeh dvojzápasu, keďže v úvodnom meraní síl prehral na domácom štadióne 0:2.

Už v prvom polčase ho mohol zarmútiť Haraslín. Dostal sa k centru z pravej strany, no z vnútra šestnástky poslal loptu vysoko nad bránu. "Bola to 100-percentná šancu, ktorú musím premeniť," priznal.

Dopriané mu nebolo ani v 68. minúte, keď síce krásnou strelou rozvlnil sieť, ale o gól ho pripravil tesný ofsajd, ktorý potvrdil aj systém VAR.

Fotogaléria zo zápasu Sparta Praha - Malmö FF (odveta, play-off Ligy majstrov)

Bratislavský rodák si to najlepšie nechal na záver. Po zaváhaní Birmančeviča zobral v 80. minúte zodpovednosť na svoje plecia a penaltu premenil.

"Povedal som si, že chcem mať v hlave iba jednu myšlienku a tej som sa držal od začiatku do konca. Som rád, že som to zvládol," uviedol a následne dostal otázku, či to bola jeho najdôležitejšia penalta v kariére.

"Na pôde Slavie som jednu kopal, tuším, v 101. minúte. To sú momenty, ktoré vás posúvajú a dodávajú vám obrovské skúsenosti," doplnil. 

Dostal najvyššiu známku

Po jeho druhej hviezdnej chvíli komentátor Michal Jinoch povedal, že z kolotoča Lukáša Haraslína sa obrancom Malmö bude ešte dlho točiť hlava.

Najmä 21-ročnému mladíkovi Hugovi Bolinovi. Striedajúci hráč bol pri akcii slovenského reprezentanta iba v pozícii štatistu.

VIDEO: Albion Rrahmani dáva gól po skvelej akcii Lukáša Haraslína

Haraslín si obrancu najskôr zasekol, potom spravil kľučku doľava, následne zmenil smer a opäť urobil kľučku doľava. Keď si vytvoril priestor na prihrávku, bez problémov našiel pred bránou Rrahmaniho.

Za jeho výkon v odvete dostal najvyššiu známku zo všetkých hráčov na ihrisku a vyslúžil si pochvalu aj od legendy českého futbalu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Haraslín mal zimomriavky, súperi boli ako na kolotoči. Slováka chváli aj česká legenda