Stane sa Modrič po konci kariéry trénerom? Ancelotti by ho rád videl v Reale

Luka Modrič
Luka Modrič (Autor: TASR/AP)
SITA|20. feb 2024 o 16:58

Rozhodnutie musí urobiť on sám, dodal Ancelotti.

BRATISLAVA. Úspešný chorvátsky futbalista Luka Modrič by sa mohol stať členom trénerského tímu Realu Madrid.

Ponuku tohto druhu údajne dostal od hlavného trénera Carla Ancelottiho už pred dvoma mesiacmi a v prvom kole ju rázne zamietol s tým, že túži pokračovať v hráčskej kariére.

Momentálne však zdroje blízke 38-ročnému stredopoliarovi informujú, že už začína uvažovať nad koncom kariéry a teda aj možnosťou pokračovať v Reale Madrid v podpornom tíme.

Športový web The Athletic naznačuje, že Modrič sa zatiaľ s definitívnym rozhodnutím neponáhľa.

Ideálne by chcel túto sezónu ukončiť ako španielsky majster s Realom a potom dosiahnuť čo najlepší výsledok s chorvátskou reprezentáciou na majstrovstvách Európy v Nemecku. V aktuálnej sezóne zasiahol do 20 zápasov španielskej La Ligy s bilanciou jeden gól.

"Luka je hrajúca futbalová legenda a platí to aj pre Real Madrid. Rozhodnutie o budúcej sezóne však musí urobiť on sám," povedal Ancelotti na adresu jedného zo svojich najobľúbenejších hráčov.

Carlo Ancelotti a Luka Modrič
Carlo Ancelotti a Luka Modrič (Autor: SITA/AP)

Modrič prestúpil do Realu Madrid z londýnskeho Tottenhamu v roku 2012 a odvtedy odohral za kráľovský španielsky klub 516 zápasov.

S Realom sa stal päťkrát víťazom Ligy majstrov, rovnaký počet víťazstiev si pripísal na majstrovstvách sveta klubov a len o jeden menej získal v Superpohári UEFA.

Čo sa týka španielskej scény, štyrikrát sa stal šampiónom La ligy a podieľal sa aj na dvoch triumfoch v Španielskom pohári.

Ako kapitán reprezentácie Chorvátska sa tešil na MS 2018 so striebornej a na MS 2022 z bronzovej medaily.

Tabuľka La Ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Stane sa Modrič po konci kariéry trénerom? Ancelotti by ho rád videl v Reale