Hviezda West Hamu čelí obvineniu z porušenia pravidiel o stávkovaní, dôvodom sú žlté karty

Lucas Paqueta.
Lucas Paqueta. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. máj 2024 o 12:26

Dvadsaťšesťročný rodák z mesta Rio de Janeiro sa podľa FA snažil ovplyvňovať zápasy.

LONDÝN. Futbalový stredopoliar Lucas Paquetá pôsobiaci v prvoligovom anglickom klube West Ham United čelí obvineniu z porušenia pravidiel o stávkovaní.

Podľa vyjadrení anglickej Futbalovej asociácie (FA) sa kauza týka štyroch žltých kariet, ktoré Brazílčan dostal v zápasoch Premier League v období od novembra 2022 do augusta 2023.

Dvadsaťšesťročný rodák z mesta Rio de Janeiro sa podľa FA snažil ovplyvňovať zápasy a úmyselne inkasoval žlté karty „za účelom ovplyvňovať stávkové kurzy, aby mohla jedna alebo viac osôb profitovať zo stávok“.

Paquetá sa môže k obvineniu vyjadriť do 3. júna. Odchovanec brazílskeho klubu Flamengo bol v danej veci vypočúvaný v septembri minulého roka a riadiacemu orgánu ligy vtedy sprístupnil svoj mobilný telefón.

„Popieram obvinenia v celom rozsahu a budem bojovať každým dychom, aby som očistil moje meno. Som extrémne prekvapený a naštvaný, že sa ma FA rozhodla obviniť.

Deväť mesiacov som spolupracoval na každom kroku ich vyšetrovania a poskytoval som všetky informácie, ktoré som mohol," vyjadril sa k obvineniam Paquetá na sociálnej sieti Instagram.

Podľa britských médií sa kauza týka štyroch duelov, v ktorých videl Brazílčan žltú kartu, zakaždým v druhom polčase.

Boli to duely West Hamu proti Leicesteru (november 2022), Aston Ville (marec 2023), Leedsu (máj 2023) a Bournemouthu (august 2023).

Až kuriózne pôsobí žltá karta, ktorú inkasoval proti Bournemouthu vo štvrtej minúte nadstaveného času za úmyselnú hru rukou.

VIDEO: Ruka Paquetu v zápase proti Bournemouthu

Londýnsky klub už k veci takisto vydal stanovisko. „West Ham bude stáť za Lucasom a podporovať ho počas celého procesu.

Ďalšie vyjadrenia podáme až potom, čo sa celá záležitosť uzavrie,“ stojí na oficiálnej webovej stránke „kladivárov“.

Ak sa preukáže Paquetova vina, čaká ho minimálne polročný zákaz činnosti. V minulom roku tresty za porušenia pravidiel stávkovania inkasovali Ivan Toney z londýnskeho Brentfordu či Sandro Tonali z Newcastlu United.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Hviezda West Hamu čelí obvineniu z porušenia pravidiel o stávkovaní, dôvodom sú žlté karty