Za 300-tisíc eur druhá liga v Prešove? Micheľ: Hľadáme dočasné varianty

Šéf 1. FC Tatran Prešov Ľuboš Micheľ s kanonierom tímu Jozefom Dolným.
Šéf 1. FC Tatran Prešov Ľuboš Micheľ s kanonierom tímu Jozefom Dolným. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|31. mar 2022 o 13:30

Komplikácie so štadiónom šéfa klubu nezaskočili.

PREŠOV. Predstava o tom, že najstarší futbalový klub na Slovensku 1. FC Tatran Prešov, niekdajší účastník Pohára UEFA i PVP, bude hrať na novom štadióne kategórie UEFA 3 sa opäť odkladá.

Pritom už-už sa zdalo, že výstavbe nič nebráni. Podľa harmonogramu zo záveru minulého roka sa už v týchto dňoch malo stavať.

Napokon je všetko inak. Zhotoviteľ, ktorým mala byť spoločnosť AVA-stav z Galanty, sa rozhodol od zmluvy odstúpiť. Dôvody, ktoré ho k tomu viedli, zhrnul v podrobnom stanovisku pre Sportnet.

Nastal čas nebyť na posmech

„Nedá sa povedať, že ma to zaskočilo. Vzhľadom na nárast cien a rozdiel medzi požiadavkami staviteľa a vysúťaženou cenou, ktorý predstavoval vyše tri milióny eur, som tento priebeh očakával,“ priznal predseda predstavenstva 1. FC Tatran Prešov Ľuboš Micheľ.

„Neteší ma to, pretože to opäť zbrzdí možnosť prechodu Tatrana do svojho nového stánku,“ hovorí Micheľ. 

Ako predstaviteľ futbalového klubu priamo do procesu výstavby štadióna nevstupuje, mesto a samosprávny kraj zriadili v roku 2016 na tento účel spoločnosť Futbal Tatran Aréna.

Na prelome rokov 2020 a 2021 schválili župní poslanci okrem navýšenej dotácie 7,24 milióna eur prevod podielu kraja na mesto Prešov.

„Nastal čas dať hlavy dokopy a hľadať efektívne východisko z tejto situácie, aby sme už neboli celému Slovensku na posmech,“ zdôrazňuje bývalý medzinárodný rozhodca a funkcionár popredných európskych klubov Šachtar Doneck a PAOK Solún.

Vrátiť Tatran, kde patrí. Do Prešova

V súčasnosti treťoligové A-mužstvo Prešova hráva domáce zápasy v susednom Veľkom Šariši. Donedávna v okolitých obciach aj trénovalo, aktuálne využíva najmä niekdajšie mlatové ihrisko na Sídlisku III. Dorastenci nastupujú v Župčanoch.

„So súčasnou situáciou nie sme spokojní, ale nespíme. Snažíme sa hľadať dočasné varianty. Najreálnejšou vyzerá byť sprevádzkovanie Jazdeckého areálu,“ vraví Micheľ, ktorý túto možnosť konzultoval aj Milošom Kopčom, členom komisie Slovenského futbalového zväzu pre štadióny a ihriská.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Za 300-tisíc eur druhá liga v Prešove? Micheľ: Hľadáme dočasné varianty