VIDEO: Messi má v zámorí ďalšiu trofej. Brankára vyškolil gólom z priameho kopu

Futbalisti Interu Miami Lionel Messi a Luis Suárez sa tešia z gólu.
Futbalisti Interu Miami Lionel Messi a Luis Suárez sa tešia z gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. okt 2024 o 07:40

Lionel Messi má v sezóne bilanciu 17 gólov a 15 asistencií.

NEW YORK. Futbalisti Interu Miami vstúpia do play-off MLS z prvého miesta. Triumf v základnej časti si zaistili víťazstvom 3:2 na pôde obhajcu titulu Columbus Crew, keď sa dvoma presnými zásahmi blysol Lionel Messi.

Argentínsky útočník sa strelecky presadil v závere prvého polčasu. V 45. minúte najskôr otvoril skóre a v piatej minúte nadstavenia zvýšil z priameho kopu na 2:0, keď potrestal zle postavený múr domáceho brankára.

Tretí gól hostí pridal po zmene strán hlavou Luis Suárez.

Inter tak už nikto nemôže zosadiť z prvého miesta v tabuľke, na konte má 68 bodov a získal trofej pre najlepší tím základnej časti, tzv. Supporters' Shield.

"Vedeli sme, že máme tím, ktorému sa to môže podariť," povedal pre AP o prvenstve v dlhodobej časti súťaže Messi, pre ktorého to je už 46. trofej v kariére.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Columbus Crew - Inter Miami

S Interom už vlani dokázal triumfovať aj v Leagues Cupe, v ktorom proti sebe hrajú tímy z USA, Kanady a Mexika. 

Klub z Miami ešte môže prekonať aj rekordný bodový zápis v základnej časti MLS, ak sa mu podarí vyhrať zostávajúce duely v Toronte a proti New England.

Messi sa len v polovici septembra vrátil do hry po zranení, v 17 zápasoch v tejto sezóne má za Inter na konte 17 gólov a 15 asistencií.

Od júla absentoval pre zranenie členka, ktoré utrpel vo finále Copa America proti Kolumbii (1:0 pp). Play-off štartuje na konci októbra, víťaz zámorskej profiligy bude známy 7. decembra po finálovom dueli MLS Cupu.

"Náš prvý cieľ sme splnili a teraz sa budeme koncentrovať na to, čo príde. V play off bude výhoda domáceho prostredia na našej strane a na svojom štadióne sme naozaj veľmi silní," vyhlásil Messi pre zámorské médiá.

Tabuľka MLS

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»VIDEO: Messi má v zámorí ďalšiu trofej. Brankára vyškolil gólom z priameho kopu