Barcelona dostala lekciu. Aká bude budúcnosť Koemana?

Tréner FC Barcelona Ronald Koeman.
Tréner FC Barcelona Ronald Koeman. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. sep 2021 o 10:04

Holanďan cíti podporu zo strany hráčov.

BARCELONA. Hlavnou témou tlačovej konferencie po prehre futbalistov FC Barcelona na ihrisku Benficy Lisabon 0:3 v stredajšom zápase Ligy majstrov 2021/2022, bola otázka o budúcnosti Ronalda Koemana.

Tréner Kataláncov dostal viacero otázok, či cíti podporu vedenia klubu. Holanďan viackrát odpovedal, že nevie.

Koeman cíti podporu hráčov 

Po nedeľňajšom víťazstve v La Lige nad Levante 3:0 sa na okamih zdalo, že Barcelona sa dokáže nadýchnuť. V Lisabone však dostala lekciu, ktorá limituje jej nádeje na dosiahnutie vyraďovacej fázy.

Po domácej prehre 0:3 s Bayernom Mníchov patrí Španielom posledné miesto v tabuľke so skóre 0:6. Prezident klubu Joan Laporta bude mať podľa správ z katalánskej tlače vo štvrtok ráno stretnutie, na ktorom sa rozhodne, či Koeman zostane na lavičke aj v sobotňajšom ligovom zápase proti Atléticu Madrid.

"Cítim, že mám podporu hráčov. Či cítim podporu klubu? Neviem, neviem, neviem," povedal 58-ročný tréner.

Busquets: Sme v kritickej situácii 

Prezident Barcelony po prehre v Lisabone išiel do šatne mužstva, aby hráčov povzbudil. Urobil tak bez Koemanovej prítomnosti.

V Lisabone Barcelona vybuchla aj vlani vo štvrťfinále LM. O jednu z najťažších prehier v jej histórii sa postaral Bayern Mníchov, ktorý ju prevalcoval 8:2.

Koeman nasadil proti Benfice do defenzívy Erica Garciu, Arauja a Piquého. Čoskoro zistil, že to nefunguje, keď v tretej minúte už Barca prehrávala. Bol to štvrtý zápas v tejto sezóne, v ktorom Katalánci dostali gól ako prví.

V žiadnom z týchto zápasov nezískali tri body. Remizovali s Bilbaom a Granadou, respektíve prehrali oba zápasy v Lige majstrov. "Sme v kritickej situácii," povedal po zápase Sergio Busquets.

Legenda s negatívnym postojom 

Naopak, skvelá nálada zavládla v tábore portugalského majstra. Darwin Nunez skolil slávneho súpera dvoma gólmi, tretí pridal Rafa Silva.

"Zdolať Barcelonu je vždy iné, pretože je to skvelý tím, ktorý má vynikajúcich hráčov, ale musíme sa tiež pozerať na seba. Máme vynikajúci tím, darí sa nám veľmi dobre a musíme takto pokračovať," povedal Silva pre klubový web.

Koemana priviedol do klubu v auguste 2020 Laportov predchodca Josep Maria Bartomeu slovami "Vitaj doma!" a nazval ho legendou. Holandský obranca hral v klube v rokoch 1989-1995.

Laportova podpora však bola podľa španielskych médií od začiatku neistá. Nový prezident sa v lete pokúšal za neho nájsť náhradu.

Avšak, nedokázal nájsť vhodného nástupcu. Koeman chcel verejnú podporu a uviedol, že klub má finančné ťažkosti a "už to nie je stará Barcelona".

V klube tieto výroky prijali podráždene. "Čo sa mi nepáči, je jeho prístup, má až príliš negatívny postoj," povedal Laporta minulý týždeň.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Barcelona dostala lekciu. Aká bude budúcnosť Koemana?