Sauer uprednostil reprezentáciu pred A-tímom majstra: Získať súhlas nebolo ľahké, povedal

Leo Sauer.
Leo Sauer. (Autor: Twitter Feyenoord Rotterdam)
SITA|15. máj 2023 o 20:45

Slovenskí mladíci sa na šampionáte v Argentíne stretnú v skupinovej časti s rovesníkmi z Fidži, Ekvádora a USA.

BRATISLAVA. Najmladší hráč v kádri slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov na blížiace sa majstrovstvá sveta v Argentíne (20. mája - 11. júna) Leo Sauer priznal, že získať súhlas od holandského zamestnávateľa Feyenoordu Rotterdam pre štart na šampionáte nebolo ľahké.

Napriek tomu, že mu funkcionári zo štadióna De Kuip naznačovali, že by mohol dostať šancu v A-mužstve čerstvého šampióna Eredivisie, omnoho viac túžil po účasti na "mundiale" dvadsiatok.

"Mal som tam menšie problémy. Bolo to tak 50 na 50,“ rozhovoril sa 17-ročný tínedžer pred slovenskými novinármi, pričom prezradil, že rozhovory o uvoľnení na majstrovstvá sveta boli poriadne dlhé.

"Argumentovali tým, že to nie je reprezentačný termín a stále bojujeme o titul v ligovej súťaži do 21 rokov.

Dopadlo to tak, že keď už sme nemohli vyhrať titul ani pohár, nakoniec ustúpili," pokračoval.

Feyenoord slovenskému mladíkovi dal napokon na výber, či chce ísť na MS alebo zostať v klube, kde by teoreticky mohol dostať šancu v A-mužstve.

"Povedal som im, že šancu v klube môžem dostať aj počas ďalších sezón, ale MS nie sú každý deň,“ podotkol rodák z Bratislavy, ktorý v tejto sezóne 2022/2023 odohral za Feyenoord v tíme do 21 rokov dovedna 23 duelov, zaznamenal v nich šesť presných zásahov a štyri gólové prihrávky.

Pred turnajom v Argentíne, na ktorom si Slováci v základnej B-skupine postupne zmerajú sily s rovesníkmi z Fidži, Ekvádora a USA, vraví, že tím spod Tatier môže v Južnej Amerike stavať na solídnej defenzíve a chcú sa "pobiť" so súpermi o čo najlepší výsledok.

Netají sa tiež vysokými individuálnymi ambíciami. "Som ofenzívny hráč, takže by som chcel streliť nejaké góly, pridať nejaké asistencie a pomôcť v útoku,“ podotkol.

Leo Sauer tvrdí, že aj keď je nováčikom v tíme trénera Alberta Rusnáka st., cíti sa v ňom dobre. Na pohode mu pridáva aj prítomnosť staršieho brata Maria.

"Tým, že sme spolu hrávali v Žiline aj reprezentačnej devätnástke, je to jednoduchšie. Navyše, už medzi nami existuje aj určitá spolupráca na ihrisku,“ poznamenal študent športového manažmentu na strednej škole v Žiline, kde si počas uplynulého týždňa musel odkrútiť pravidelné komisionálne skúšky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Sauer uprednostil reprezentáciu pred A-tímom majstra: Získať súhlas nebolo ľahké, povedal