Je svojský, nič ho nerozhodí. Keď Tatar skóroval, Trenčínu hrozila ďalšia pohroma

Futbalista Lehoty pod Vtáčnikom Viktor Tatar sa teší z gólu.
Futbalista Lehoty pod Vtáčnikom Viktor Tatar sa teší z gólu. (Autor: Ľubomír Šesták)
Miroslav Kováčik|16. okt 2024 o 22:20

Lehota pod Vtáčnikom nebola ďaleko od skalpu Trenčína.

PRIEVIDZA. "To snáď nie je možné. Toto mal byť gól a kopali by sa penalty," povzdychol si fanúšik Lehoty pod Vtáčnikom v závere pohárového zápasu. 

Účastník tretej najvyššej súťaže po roku opäť privítal v Prievidzi jeden z popredných slovenských klubov a znova mu bol vyrovnaným súperom. 

Výsledok bol však rovnaký. AS Trenčín nadviazal na trnavský Spartak a do osemfinále Slovnaft Cupu postúpil po tesnom výsledku 2:1. 

"Hostia boli ďaleko viac na lopte, ale s tým sme počítali. Vedeli sme o ich silných stránkach, no snažili sme sa čo najdlhšie držať priaznivý stav. 

Mali sme aj šance, ale napokon ide ďalej ligista," zhodnotil pre Sportnet tréner OFK Lehota pod Vtáčnikom Dušan Oravec. 

Tlmená radosť z gólu

Prvý polčas veľa vzruchu neponúkol. Favorit prvýkrát vystrelil na bránu v nadstavenom čase a po hlavičke Chinonsa Emeku sa ujal vedenia. 

V 72. minúte však domácim vyšiel rýchly protiútok a 21-ročný Viktor Tatar prudkou strelou rozradostnil vyše dve tisíc fanúšikov na štadióne. 

Trenčín však prekvapenie na svoj účet nedopustil. V šestnástke sa otočil s loptou Rash Rahim Ibrahim a strelou ľavačkou rozvlnil sieť.

VIDEO: Nástup hráčov pred zápasom /zdroj: OFK Baník/

Jeho gól sa ukázal byť víťazným, hoci tomu tak nemuselo byť. 

Domáci si v 90. minúte vytvorili dve obrovské šance, no najskôr Martin Januška príliš dlho váhal s koncovkou a po následnom rohu zastavil strelu Adama Pavelku jeden z hráčov Trenčína na bránkovej čiare.

"Snažili sme sa s nimi hrať vyrovnanú partiu, čo sa nám aj darilo. Myslím si, že nebol až taký veľký rozdiel medzi nami a Trenčínom. Mrzí nás, že sme prehrali, ale nemáme sa za čo hanbiť," povedal strelec domáceho gólu. 

Gól proti tímu z Niké ligy ho potešil, no radosť bola tlmená skóre.  

"Dostal som loptu do kraja, zavrel som oči a som rád, že to tam padlo. Ťažko povedať, či to bol najcennejší gól v mojej kariére. Patrí medzi tie cennejšie, ale podstatný je výsledok," doplnil Tatar.

Kapitán na blamáž nezabudol

Súčasťou kádra aktuálne druhého tímu III. ligy Západ je Tatar od leta. Predtým si vyskúšal pôsobenie v Pohroní a tiež v Trebišove. 

"Sme veľmi radi, že ho máme. Má svoju kvalitu, o ktorej nás opäť presvedčil. V dlhodobej súťaži podáva výborné výkony a má veľký potenciál," uviedol tréner Oravec na adresu autora šiestich gólov v sezóne.

Okrem toho priznal, že Tatar má svojskú povahu:

"Je to maximálny flegmatik, nič ho nerozhodí. Minule bola dosť zima, my sme boli v bundách a on v kraťasoch. S trénerom sme na prášky z toho, aby neochorel, ale on je s tým v pohode. Niekedy sa nasmejeme."

Jeho presný zásah dal zápasu novú emóciu. Kým fanúšikovia Lehoty skandovali a hnali svojich dopredu, Trenčania sa obávali scenáru z minulého roka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Je svojský, nič ho nerozhodí. Keď Tatar skóroval, Trenčínu hrozila ďalšia pohroma