Mbappého štart v Lige majstrov je otázny. Neymar verí, že nastúpi

Futbalisti PSG Lionel Messi (vľavo) a Kylian Mbappé.
Futbalisti PSG Lionel Messi (vľavo) a Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. feb 2023 o 10:05

Trápi ho zranenie stehenného svalu.

PARÍŽ. Hviezdny francúzsky futbalista Kylian Mbappé zrejme pomôže svojmu tímu Paríž Saint-Germain v utorňajšom úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov 2022/2023 proti nemeckému Bayernu Mníchov.

Dvadsaťštyriročný útočník v pondelok trénoval s mužstvom a podľa kouča Christopha Galtiera je možný jeho návrat do zostavy. Pôvodne mal vynechať ešte týždeň so zranením stehenného svalu.

"Kylian absolvoval kompletnú tréningovú jednotku. Nemyslel som si, že bude pripravený. Dovolili sme mu zúčastniť sa na tréningu v prípade, že sa by sa cítil dobre. Nie sme si úplne istí, či sa objaví na súpiske.

Spýtame sa ho, či je pripravený, lebo sa veľmi snažil o návrat. Ak bude v zostave, bude to znamenať, že je pripravený," vysvetlil tréner Galtier.

Mbappé utrpel zranenie 1. februára v prvom polčase zápasu francúzskej Ligue 1 v Montpellieri (3:1). Televízne zábery ukázali, ako si pri odchode z trávnika šúchal zadnú časť ľavého stehna.

PSG neskôr uviedol, že vyšetrenie odhalilo trhlinu v stehennom svale.

Nastúpil pritom len desať dní po finálovom zápase majstrovstiev sveta v Katare, kde sa stal iba druhým hráčom v dejinách, ktorý vo finále zaznamenal hetrik.

Absencia Mbappého v zápase proti Bayernu by bola pre francúzskeho šampióna veľkou stratou, aj keď stále má k dispozícii Neymara a Lionela Messiho.

"Kylian je pre nás extrémne dôležitý, je hviezda. Samozrejme, cítime sa silnejší, keď sme všetci traja pokope," vyhlásil Brazílčan Neymar o svojom spoluhráčovi.

PSG musí už v prvom kole vyraďovacej časti LM zdolať ťažkú prekážku, ak chce pomýšľať na zisk prvého titulu v najprestížnejšej európskej súťaži klubov.

"Dúfam, že Kylian zvládne odohrať aspoň pár minút. Povedal mi, že sa cíti dobre, čo je dobré znamenie. Naším hlavným cieľom je triumfovať v Lige majstrov.

Tak ako na majstrovstvách sveta, ak urobíte najmenšiu chybu, končíte," dodal najlepší strelec v histórii brazílskej reprezentácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mbappého štart v Lige majstrov je otázny. Neymar verí, že nastúpi