Vavro aj Lobotka sú v osemfinále Ligy majstrov, Bayern stanovil v Manchestri rekord

Futbalisti FC Kodaň si po 13 rokoch zahrajú v osemfinále Ligy majstrov.
Futbalisti FC Kodaň si po 13 rokoch zahrajú v osemfinále Ligy majstrov. (Autor: TASR/ Ritzau Scanpix via AP)
TASR|12. dec 2023 o 22:55 (aktualizované 12. dec 2023 o 23:50)

Manchester United končí v pohárovej Európe.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Kodaň si po trinástich rokoch zahrajú v osemfinále Ligy majstrov. Rozhodli o tom výhrou 1:0 nad Galatasarayom.

V zostave domáceho tímu odohral celý zápas Denis Vavro a opäť mal veľký podiel na tom, že si Kodaň, podobne ako na pôde Bayernu, udržala čisté konto.

Po utorkových zápasoch je jasné, že Slovensko bude mať vo vyraďovacej časti milionárskej súťaže minimálne dvojnásobné zastúpenie.

Taliansky majster v zostave so Stanislavom Lobotkom mohol proti Sportingu Braga prehrať aj o jeden gól, no potvrdil úlohu favorita a doma zvíťazil 2:0.

Hrdina Kodane zápas nedohral

Kodaň začala aktívne a Peter Ankersen mohol v 8. minúte poslať domácich do vedenia, no krížnou strelou tesne minul ľavú žrď bránky. Mužstvá si uvedomovali dôležitosť duelu a diváci sledovali taktický boj.

Domáci v 58. minúte predviedli rýchlu akciu po ľavej strane, Elias Achouri našiel pred bránou nekrytého Lukasa Leragera, ktorý otvoril skóre zápasu.

Práve Lerager bol v 90. minúte po druhej žltej karte v rýchlom slede vylúčený a hostia mali prevahu o jedného hráča. Galatasaray mal v závere veľké šance, ale nedokázal dostať loptu za brankára Kamila Grabaru.

Turecký tím však bude na jar pokračovať v Európskej lige. V tabuľke skončil na treťom mieste aj vďaka výhre Bayernu na Old Trafford 1:0.

Bavori mali v prvom polčase zápasu s Manchestrom United viac z hry, vytvorili si tri dobré gólové šance, no zaváhali v koncovke.

Favorit duelu sa dostal do vedenia v 71. minúte, keď sa po kombinácii hostí uvoľnil Kingsley Coman a prekonal Andreho Onanu. Manchester v ďalšom priebehu nedokázal vyrovnať, naopak Harry Kane mohol ešte zvýšiť.

Anglický zástupca tak zostal na poslednej štvrtej priečke A-skupiny a na jar sa nepredstaví v európskych súťažiach. Nemecký majster v skupinovej fáze LM neprehral rekordných 40 duelov a len v štyroch remizoval.

Naposledy neuspel 27. septembra 2017 na ihrisku Paríža Saint-Germain (0:3).

Radosť futbalistov Bayernu Mníchov po výhre nad Manchestrom United.
Radosť futbalistov Bayernu Mníchov po výhre nad Manchestrom United. (Autor: TASR/AP)

Čech skóroval proti Realu

Futbalisti Neapolu už od 7. minúty viedli nad Bragou, keď si prihrávku Mattea Politana poslal do vlastnej siete Serdar Saatci. Po polhodine hry zvýšil na 2:0 nigérijský útočník Victor Osimhen.

Slovák Lobotka hral do 69. minúty, vystriedal ho Gianluca Gaetano. SSC vedenie udržal a dostal sa medzi najlepších 16 tímov Ligy majstrov rovnako ako minulý rok, vtedy vypadol vo štvrťfinále s AC Miláno.

V druhom stretnutí "céčka" zostal Real Madrid stopercentný aj po záverečnom stretnutí v skupinovej fáze. Na ihrisku Unionu Berlín uspel po výsledku 3:2.

Hostia sa mohli dostať do vedenia v 45. minúte, keď Diogo Leite zahral rukou v šestnástke, no Luka Modrič penaltu nepremenil. Union z protiútoku skóroval. Veľkú chybu Davida Alabu využil Kevin Volland.

"Biely balet" v druhom polčase zvýšil aktivitu a Joselu po hodine hry hlavou vyrovnal. Ten istý hráč o jedenásť minút neskôr strelil druhý gól a opäť po hlavičke.

Domáci však vyrovnali v 85. minúte, keď sa strelou spoza šestnástky presadil Čech Alex Král. Favorit okamžite kontroval a Dani Ceballos rozhodol.

Útočník Realu Madrid Joselu.
Útočník Realu Madrid Joselu. (Autor: TASR/AP)

V šlágri D-skupiny remizoval Inter s Realom Sociedad 0:0. Oba tímy mali už pred duelom istý postup, no v hre bolo prvé miesto. Španielsky tím bol na čele skupiny a vďaka nerozhodnému výsledku ho potvrdil.

Na tretej priečke bol FC Salzburg, ale nezvládol domáci súboj proti Benfice a prehral 1:3. Portugalský tím sa vďaka víťazstvu a trom bodom dostal pred súpera a bude na jar pokračovať v Európskej lige.

Liga majstrov - 6. kolo skupinovej fázy:


A-skupina:

Manchester United - Bayern Mníchov 0:1 (0:0)

Gól: 71. Coman

FC Kodaň - Galatasaray Istanbul 1:0 (0:0)

Gól: 58. Lerager

B-skupina:

PSV Eindhoven - Arsenal FC 1:1 (0:1)

Góly: 50. Vertessen - 42. Nketiah

Racing Lens - FC Sevilla 2:1 (0:0)

Góly: 63. Frankowski (z 11 m), 90+6. Fulgini - 79. S. Ramos (z 11 m)

C-skupina:

SSC Neapol - Sporting Braga 2:0 (2:0)

Góly: 9. Saatci (vlastný), 33. Osimhen

Union Berlín - Real Madrid 2:3 (1:0)

Góly: 45+2. Volland, 85. Král - 62. a 72. Joselu, 89. Ceballos

D-skupina:

RB Salzburg - Benfica Lisabon 1:3 (0:2)

Góly: 57. Sučič - 32. Di María, 45+1. R. Silva, 90+2. Cabral

Inter Miláno - Real Sociedad 0:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Vavro aj Lobotka sú v osemfinále Ligy majstrov, Bayern stanovil v Manchestri rekord