Komisia začala vyšetrovanie Manchestru City. Anglický gigant čelí 115 obvineniam

Futbalisti Manchestru City.
Futbalisti Manchestru City. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. sep 2024 o 15:20

Manchester City popiera akékoľvek pochybenie.

LONDÝN. Nezávislá komisia začala v pondelok vyšetrovať Manchester City pre podozrenie z porušenia finančných pravidiel.

Úradujúci majster a druhý súper Slovana Bratislava v tohtoročnej Lige majstrov čelí 115 obvineniam, že neposkytol kompletné údaje z účtovníctva a nesplnil podmienky finančnej fair play.

Podľa agentúry Reuters bude pojednávanie trvať približne desať týždňov a verdikt sa očakáva na budúci rok, ale ešte pred koncom tejto sezóny.

Zo 115 obvinení sa 80 týka porušenia predpisov v rokoch 2009 až 2018, ďalších 35 sa týka nespolupráce pri vyšetrovaní Premier League.

Manchester popiera akékoľvek pochybenie a uviedol, že majú "rozsiahly súbor nezvratných dôkazov", ktoré očisťujú jeho meno.

Účastníka Premier League obvinili po štvorročnom vyšetrovaní a tiež po tom, čo nemecký časopis Der Spiegel začal zverejňovať uniknuté dokumenty z roku 2018.

Tie údajne dokazovali pokusy zatajiť zdroje klubových príjmov City v snahe dodržať pravidlá finančnej fair play Európskej futbalovej únie (UEFA) a Premier League.

Vo februári 2020 UEFA dokonca zakázala Manchestru City na dva roky štartovať vo svojich súťažiach za zveličovanie príjmov od sponzorov a nespoluprácu s vyšetrovateľmi.

Klub sa však úspešne odvolal na Športový arbitrážny súd (CAS), ktorý trest zrušil a pôvodnú pokutu vo výške 30 miliónov eur znížil na tretinu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Komisia začala vyšetrovanie Manchestru City. Anglický gigant čelí 115 obvineniam