Vynechá slávne El Clásico? Štart Benzemu je naďalej otázny

Francúzsky útočník Karim Benzema.
Francúzsky útočník Karim Benzema. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. mar 2022 o 16:35

Francúz sa zranil na pôde Malorky.

BARCELONA. Útočník Karim Benzema zo španielskeho futbalového klubu Real Madrid si z pondelkového ligového zápasu proti Malorke (3:0) odniesol okrem dvoch presných zásahov aj zranenie ľavej nohy.

Jeho štart v nedeľňajšom El Clásicu proti FC Barcelona je otázny. V aktuálnom ročníku dosiahol už 22 ligových gólov a kraľuje tabuľke strelcov La Ligy.

Tridsaťštyriročný Francúz je v posledných týždňoch vo výbornej forme.

V predošlých piatich zápasoch sa mu podarilo osemkrát rozvlniť sieť súperov vrátane hetriku v osemfinálovej odvete Ligy majstrov, ktorý "bielemu baletu" zaistil postup cez francúzsky Paríž Saint-Germain do ďalšej časti.

Spomenuté pondelkové dva góly do siete Malorky mu priniesli titul najlepšieho francúzskeho strelca histórie, so 413 presnými zásahmi vo všetkých súťažiach i reprezentácii sa odpútal od Thierryho Henryho (411).

Do nedeľňajšieho duelu proti FC Barcelona určite nezasiahne Benzemov krajan Ferland Mendy, ktorý si rovnakom zápase poranil slabiny.

Väčšina súbojov El Clásico má vplyv na boj o ligový titul.

Ten najbližší však bude pravdepodobne výnimkou. Madridčania totiž majú na čele tabuľky pohodlný desaťbodový náskok pred FC Sevilla a asi len veľký kolaps im zabráni pridať do klubovej vitríny rekordný 35. ligový titul.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Vynechá slávne El Clásico? Štart Benzemu je naďalej otázny