Real Madrid hľadá náhradu za Benzemu, najčastejšie sa spomína anglický kanonier

Harry Kane v drese Tottenhamu.
Harry Kane v drese Tottenhamu. (Autor: TASR/PA via AP)
SITA|5. jún 2023 o 16:15

Španielsky veľkoklub navyše opustia aj ďalší hráči.

MADRID. V španielskom futbalovom klube Real Madrid vstupujú do letnej prestávky s vedomím, že budú musieť posilniť útok po tom, ako francúzsky zakončovateľ Karim Benzema v nedeľu ukončil svoje 14-ročné pôsobenie v tíme "bieleho baletu" a okrem neho v mužstve nepokračujú ani ďalší ofenzívni hráči - Marco Asensio, Eden Hazard ani Mariano Díaz.

Tridsaťpäťročný Benzema, ktorý prišiel do Realu v roku 2009 z francúzskeho družstva Olympique Lyon, sa počas ostatného víkendu rozhodol, že dá "zbohom" madridskému dresu.

V poslednom zápase ako hráč Realu skóroval z pokutového kopu pri domácej remíze s Athleticom Bilbao (1:1).

Ancelotti ostáva pokojný

Kouč Madridčanov Carlo Ancelotti vie, že momentálne nemá príliš mnoho možností v ofenzíve, keď mu zostalo brazílske duo Vinícius Júnior a Rodrygo, no tvrdí, že funkcionári zo Štadióna Santiaga Bernabéua nie sú pod časovým tlakom.

"Musíme konať, ale urobíme to bez ponáhľania sa. Máme čas urobiť to bez akéhokoľvek zhonu.

Hľadáme útočníka, ktorý vie strieľať góly a dokáže dobre kombinovať s ostatnými hráčmi,“ poznamenal taliansky tréner.

Dodal, že Real Madrid bude chcieť získať útočníka, ktorý si na trávniku bude rozumieť so spomenutými brazílskymi mladíkmi, ktorí "začínajú zohrávať vedúcu úlohu" v kádri.

"Momentálne máme len dvoch útočníkov, ale vôbec sa nebojím, pretože máme dostatok času na to, aby sme to vyriešili.

Zápasy môžete vyhrať s útočníkmi aj bez nich.

Útočníci majú väčšiu šancu skórovať, ale rozdiel robí to, keď mužstvo hrá solídne, kompaktne, s úsilím a tímovo,“ podotkol Ancelotti a poznamenal, že Benzemovo rozhodnutie prišlo náhle: "Všetkých to prekvapilo, ale chápeme ho.

Bolo to rozhodnutie na poslednú chvíľu. V sobotu normálne trénoval a na druhý deň urobil toto rozhodnutie. Akceptovali sme ho.“

Opustí Harry Kane Tottenham?

Ancelotti vraví, že chcel, aby v klube zostal Marco Asensio, ale hráč sa rozhodol, že nadišiel čas odísť.

Povedal, že krídelník preferoval zmenu prostredia. Obranca Nacho Fernández a stredopoliar Dani Ceballos podľa neho dostali ponuky na predĺženie zmluvy, ale ešte sa nerozhodli, či zostanú.

Skúseným stredopoliarom Tonimu Kroosovi a Lukovi Modričovi sa končia zmluvy, no očakáva sa, že budú ďalej pôsobiť v Reale.

Medzi útočníkmi, ktorí by mohli nahradiť Benzemu pravdepodobne odchádzajúceho do Saudskej Arábie, sa najhlasnejšie spomína meno kapitána anglickej reprezentácie Harryho Kanea z Tottenhamu Hotspur.

Na zozname možných posíl do útoku sú údajne aj Victor Osimhen z SSC Neapol, Lautaro Martínez z Interu Miláno, Kai Havertz z FC Chelsea, Dušan Vlahovič z Juventusu Turín či Joselu z Espanyolu Barcelona.

Real Madrid taktiež naďalej rokuje s Borussiou Dortmund o príchode anglického stredopoliara Judea Bellinghama.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real Madrid hľadá náhradu za Benzemu, najčastejšie sa spomína anglický kanonier