Futbal: Kapitán Slavie Vlček odchádza do Anderlechtu

Stanislav Vlček
Stanislav Vlček (Autor: ČTK)
SITA|17. dec 2007 o 14:57

PRAHA 17. decembra (SITA) - Český futbalový veľkoklub Slavia Praha stráca svojho kapitána. Útočník Stanislav Vlček totiž odchádza zo Strahova a má namierené do belgického prvoligového tímu Anderlecht ...

PRAHA 17. decembra (SITA) - Český futbalový veľkoklub Slavia Praha stráca svojho kapitána. Útočník Stanislav Vlček totiž odchádza zo Strahova a má namierené do belgického prvoligového tímu Anderlecht Brusel. Ako informuje pondelňajšie vydanie českého denníka Sport, oba kluby sa už dohodli na prestupovej čiastke a s podmienkami súhlasil už aj 31-ročný Vlček. Ten by mal v stredu odletieť do Bruselu, absolvovať tam lekárske testy a po ich úspešnom zvládnutí následne podpísať zmluvu na 1,5 roka. "Pre mňa je to ideálna dĺžka kontraktu. Po roku a pol sa môžem vrátiť, alebo naďalej pokračovať v Anderlechte.

Zmluva by totiž mala obsahovať aj opciu," vysvetlil autor siedmich gólov v drese "zošívaných" v jesennej časti českej najvyššej súťaže. Dva presné zásahy pridal muž s kapitánskou páskou na rukáve v 3. predkole Ligy majstrov proti Ajaxu Amsterdam a výraznou mierou sa tak pričinil o historický postup "červeno-bielych" do skupinovej fázy európskeho pohára č. 1. "Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie. V mojom veku sa však musím pozerať aj do budúcnosti a na to, aby som sa zabezpečil," skonštatoval Stanislav Vlček, za ktorého by mala Slavia údajne zinkasovať približne 25 miliónov korún.

Úradujúci český vicemajster a aktuálny líder Gambrinus ligy sa k celému prestupu postavil veľmi korektne. "Stanislav Vlček odviedol v Slavii veľký kus poctivej práce. Aj napriek tomu, že sme si plne vedomí, aké výrazné oslabenie kádra by jeho odchod znamenal, Slavia bude rešpektovať jeho rozhodnutie," cituje oficiálna internetová stránka klubu www.slavia.cz manažéra pre komunikácia Ondřeja Zlámala.

V tíme Anderlechtu sa Vlček, ktorý prišiel do kádra "zošívaných" v auguste 2004, stretne so svojimi reprezentačnými kolegami - brankárom Danielom Zítkom a stredopoliarom Janom Polákom. Po jeho odchode zo Strahova by mohol viac príležitostí dostávať slovenský útočník Milan Ivana, pražský klub sa údajne navyše zaujíma o kanoniera FC Nitra Andreja Heseka.

Nachádzate sa tu:
Domov