Ako zo zlého sna. Nová posila Arsenalu sa v druhom zápase vážne zranila, chýbať môže až rok

Jurrien Timber v drese Arsenal FC.
Jurrien Timber v drese Arsenal FC. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. aug 2023 o 15:08

Pri ligovej premiére si poškodil väzy v kolene.

LONDÝN. Holandský futbalista Jurrien Timber nebude v dobrom spomínať na svoj premiérový zápas v anglickej Premier League v drese londýnskeho Arsenalu.

Dvadsaťdvaročný obranca v ňom totiž utrpel poškodenie väzov v pravom kolene, ktoré si vyžiada operáciu a vyradí ho z hry na niekoľko mesiacov.

Timer prišiel ku "kanonierom" len pred mesiacom z Ajaxu Amsterdam.

Rodák z Utrechtu debutoval v tíme "kanonierov" vo víťaznom zápase Community Shield proti Manchestru City (1:1 po predĺžení, 4:1 na pokutové kopy).

Druhýkrát nastúpil za Arsenal v sobotňajšom úvodnom dueli Premier League 2023/2024 proti Nottinghamu Forest (2:1).

Už v prvom polčase však Timber utrpel spomenuté zranenie, z ktorého sa futbalisti často zotavujú až 12 mesiacov.

"Je to vážnejšie, ako som čakal. Chcel som sa vám splatiť dôveru na ihrisku, no to nejaký čas nebude možné," napísal 15-násobný holandský reprezentant na svojom twitteri.

Jurrien Timber (vpravo) v drese Arsenal FC utrpel vážne zranenie.
Jurrien Timber (vpravo) v drese Arsenal FC utrpel vážne zranenie. (Autor: TASR/AP)

Timber odohral za A-mužstvo Ajaxu Amsterdam dokopy 121 stretnutí s bilanciou šesť gólov a štyri asistencie, v Eredivisie absolvoval 85 duelov.

S materským klubom získal dva majstrovské tituly a raz triumfoval v národnom pohári. Arsenal FC neuviedol, ako dlho mu bude nový hráč chýbať.

"Jurrien podstúpi v najbližších dňoch operáciu a nejaký čas bude mimo hry. Náš zdravotnícky tím aj všetci ostatní v klube sa teraz sústredia na to, aby pre neho pripravili rehabilitačný program, aby dobre sa zotavil a vrátil sa do akcie čo najskôr," informoval klub v oficiálnom stanovisku.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ako zo zlého sna. Nová posila Arsenalu sa v druhom zápase vážne zranila, chýbať môže až rok