V lige skončil druhý. Asociácia koučov Premier League vyhlásila Kloppa za Trénera roka

Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. máj 2022 o 12:15

Klopp stále môže vyhrať tri trofeje v sezóne.

LIVERPOL. Kormidelníka futbalistov FC Liverpool Jürgena Kloppa vyhlásila Asociácia koučov Premier League (LMA) za Trénera roka. Nemec získal toto ocenenie druhýkrát po roku 2020.

Jeho zverenci vybojovali v tejto sezóne Pohár FA aj Ligový pohár. V sobotu majú navyše šancu zabojovať o historicky siedmy triumf v EPM/Lige majstrov proti Realu Madrid.

O možnosť kompletnej zbierky ich obral Manchester City, ktorý otočil záverečný ligový zápas proti Aston Ville (3:2) a v najvyššej anglickej súťaži zvíťazil o bod.

"Je to veľká pocta, bola to šialená sezóna. V záverečnom kole nešlo o nič len v dvoch zápasoch, všetci ostatní hrali o všetko. Nevyšlo nám to najlepšie, no už sme sa z toho dostali," uviedol 54-ročný Klopp pre agentúru AFP.

"Keď získate takéto ocenenie, buď ste génius, alebo máte najlepší trénerský tím na svete. A ja som tu s celým mojím trénerským tímom, ktorý vie, ako veľmi si ho cením," dodal nemecký kormidelník, ktorý dostal aj ocenenie Sira Alexa Fergusona za angažovanosť na všetkých úrovniach anglického mužského futbalu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»V lige skončil druhý. Asociácia koučov Premier League vyhlásila Kloppa za Trénera roka